Skanska

Operativ chef Skanska betong - Stockholm, Göteborg

Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och Rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

 

Vi är en expansiv betongproducent med 150 medarbetare som producerar och levererar betong från fasta och mobila fabriker över hela Sverige. Verksamheten består av tillverkning, pumpning och försäljning av betong samt teknisk rådgivning. Skanska Betong har ett stort hållbarhetsfokus där vår klimatförbättrade betong är en viktig produkt för ett hållbart samhällsbyggande.

 

Då vår operativa chef nu går vidare till nya utmaningar söker vi hennes efterträdare.

 

Du brinner för effektiva arbetssätt!

Som operativ chef är din huvudsakliga uppgift att säkerställa effektivitet i verksamheten och vårt arbete med ständiga förbättringar. Du har mandat att säkerställa en effektiv produktion i nära samverkan med distriktschefer och produktionschefer samt effektiva säljprocesser i samverkan med vår försäljningsorganisation. Tillsammans med regionchefen visar du vägen till att nå lönsamhet genom att jobba med ett ständigt effektivitetsfokus.

 

Som operativ chef är du närvarande ute i verksamheten och för en löpande dialog med alla våra funktioner för att skapa förtroende och för att förstå verksamhetens utmaningar. Det bedömer vi vara en framgångsfaktor för dig i ditt arbete. Du har också ett nära samarbete med regionens specialister.

 

Dina arbetsuppgifter innefattar även att:

• Samordna regionens affärsplanearbete samt följa upp och rapportera framdrift och efterlevnad

• Ansvara för genomförande och implementering av rätt prioriterade åtgärder, implementeringar och utveckling av arbetssätt som ger önskad effekt för vår effektivitet och lönsamhet

• Utifrån framtagen åtgärdslista arbeta med att minska kostnader och öka vinsten för regionen

• I nära samarbete med Regionchef organisera och driva regionens lednings- och strategiarbete

• Utveckling och efterlevnad av arbetssätt och rutiner samt säkerställa att våra arbetssätt ser likadana ut överallt och att vi alltid arbetar utifrån vår PIV-karta (Produktion i Världsklass)

• Kontaktperson till regionens hållbarhetschef. Tillsammans med denne och andra specialister leda och driva regionens klimatplan mot uppsatta mål

• Delta aktivt och bidra i verksamhetsgrenens grupp för samtliga Operativa chefer.

• Personalansvar för utvecklingsledarna i teamet för Operationell Effektivitet som bland annat ansvarar för regionens digitala utveckling

 

Du rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. Placering för tjänsten är med fördel Stockholm eller Göteborg, men annan placeringsort kan diskuteras.

 

Du vill göra allt lite bättre!

För att lyckas i rollen som operativ chef är det viktigt att du har stort intresse för och kunskap om verksamhetsutveckling samt hur man bedriver stabil och effektiv produktion. Du har god kunskap inom projekt- och tillverkningsekonomi, från kalkyl till leverans och uppföljning. En god kännedom om, och förståelse för, vad som skapar en lönsam verksamhet är viktigt för rollen. Du har ett gott affärssinne och drivs av att skapa förutsättningar för hög lönsamhet. Du trivs med att jobba strukturerat och har god analytisk förmåga.

 

Som ledare är du värderingsstyrd och har hög tillit till både dig själv och andra. Du har också mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera. Lyhördhet, öppenhet och förmåga att snabbt se saker från flera perspektiv tror vi också är viktiga förmågor. Du har en mycket väl utvecklad förmåga att skapa långsiktigt hållbara relationer med hela Skanskas verksamhet. God kännedom och förankring i vår verksamhet samt goda kunskaper i att driva hållbara förbättringsarbeten är viktigt för att du ska bli framgångsrik i rollen.

 

Du har minst 5-10 års erfarenhet av ledande befattning i byggbranschen samt flerårig erfarenhet av personalansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet från fabriksbetongtillverkning. Vi ser att du har relevant universitets/högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 

Vad kan Skanska erbjuda?

Som anställd i Skanska finns stora möjligheter till utveckling. Vi är kollektivavtalsanslutna och erbjuder friskvårdsbidrag, företagshälsovård, aktiesparprogram samt en förmånsportal med diverse personalerbjudanden.

 

Ansök idag

Urval sker löpande så vänta inte! Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen som är 26 mars. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Sara Löfgren, 010-448 91 29 eller nuvarande Operativ chef, Sofia Utsi, 010-448 09 69. För frågor om processen kontakta Anneli Gabrielsson, HR specialist: 010-448 19 63.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som dem genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Göteborg, Stockholm . Publicerat : 3 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Operativ chef Skanska betong - Stockholm, Göteborg