Skanska

Operativ chef Asfalt och bergmaterial - norra Sverige

Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

 

Vår region inom asfalt och bergmaterial levererar olika bergprodukter samt tillverkar och lägger asfalt. Vi tar också emot, bearbetar och återanvänder schaktmassor och asfalt. Vi utför också fräsning, tankbeläggningar och losshållningsarbeten i hela Sverige. Region Asfalt och Bergmaterial norr sträcker sig i huvudsak från Gävle och norrut och består av ca 320 medarbetare med en omsättning på 1,4Mdr.

 

Till Asfalt och Bergmaterial i region norr söker vi nu en driven Operativ Chef (OPC) som tillsammans med oss vill effektivisera och utveckla regionen och dess arbetssätt.

 

Du brinner för effektiva arbetssätt!

Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa effektivitet i produktionen och vårt arbete med ständiga förbättringar. Du har mandat att säkerställa en effektiv produktion i nära samverkan med distriktschefer, projektchefer och produktionschefer. Tillsammans med regionchefen visar du vägen till att nå lönsamhet genom att jobba med ett ständigt effektivitets- och kostnadsfokus.

 

Som operativ chef är du närvarande ute i verksamheten och för en ständig dialog för att skapa förtroende genom att förstå verksamhetens utmaningar och även skapa förståelse för varför detta är viktigt för dig som person och för det arbete du utför. Du har också ett nära samarbete med regionens specialister.

 

Dina arbetsuppgifter innefattar även att:

  • Ansvara för genomförande och implementering av rätt prioriterade åtgärder, implementeringar och utveckling av arbetssätt som ger önskad effekt för vår effektivitet och lönsamhet
  • Utifrån framtagen åtgärdslista arbeta med att minska kostnader och öka vinsten för regionen
  • Säkerställa att våra arbetssätt ser likadana ut överallt och att vi alltid arbetar utifrån vår PIV-karta (Produktion I Världsklass.)
  • I nära samarbete med Regionchef organisera och driva regionens lednings- och strategiarbete.
  • delta aktivt och bidra i verksamhetsgrenens grupp för samtliga Operativa chefer.

Du rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. Placering för tjänsten är flexibel inom regionens verksamhetsområde.

 

Du vill göra allt lite bättre!

 

För att lyckas i rollen som operativ chef är det viktigt att du har stort intresse för och kunskap om verksamhetsutveckling samt hur man bedriver stabil och effektiv produktion. Du har god kunskap inom projekt- och tillverkningsekonomi, från kalkyl till genomförande och uppföljning. En god kännedom om, och förståelse för, vad som skapar lönsamma projekt är viktigt för rollen. Du har ett gott affärssinne och drivs av att skapa förutsättningar för hög lönsamhet.

 

God kännedom och förankring i vår produktion samt goda kunskaper i att driva hållbara förbättringsarbeten är viktigt för att du ska bli framgångsrik i rollen.

 

Som ledare är du värderingsstyrd, prestationsorienterad och nära. Du har en mycket väl utvecklad förmåga att skapa långsiktigt hållbara relationer med hela Skanskas verksamhet.

 

Du har minst 5-10 års erfarenhet av att driva projekt i byggbranschen samt flerårig erfarenhet av personalansvar. Vi ser att du har relevant universitets/högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 

Ansök idag

Eller senast 15 augusti. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Daniel Nilsson på 010-448 75 81.

 

Välkommen med din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som dem genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

Hos oss är du med och skapar förutsättningar till trygga områden och bättre levnadsvillkor för människor i samhället

 

Ditt arbete bidrar i omställningen och utvecklingen för en hållbar framtid

Du är en del av ett öppet företagsklimat där alla vågar diskutera, reagera och agera.

 

Du tillsammans med dina kollegor arbetar på ett säkert sätt för att främja en mer hälsosam och trivsam vardag.

 

Här bygger vi en inkluderande arbetsmiljö där du och olika människors kompetens och erfarenhet får plats.

 

Anneli Gabrielsson | Kontaktperson

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Örnsköldsvik . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Operativ chef Asfalt och bergmaterial - norra Sverige