Skanska

Miljö- och hållbarhetschef Sundbybergsprojektet Stora Projekt - Stockholm

Stora Projekt Stockholm är en region i Skanskas verksamhetsgren Väg- och Anläggning, som bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten i hela Sverige.

Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång tunnel med anslutande ramper.

Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år.

Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961.

Denna första och förberedande fas är nu igång och vi söker dig som vill vara med på vår resa.

I ett utökat samverkansprojekt sitter vi tillsammans med Trafikverket i moderna ljusa lokaler i Sundbyberg, där du kan följa projektet utanför fönstret.

Vill du bidra till en mer hållbar infrastruktur?

Som miljö- och hållbarhetschef i projektet ansvarar du för den övergripande styrningen av alla miljö- och hållbarhetsfrågor samt ta fram miljö- och hållbarhetsrutiner i projektet utifrån Skanskas övergripande ledningssystem samt beställarkrav. I arbetsuppgifterna ingår också uppföljning och rapportering av miljö- och hållbarhetsarbetet, hantering av ärenden gentemot myndigheter samt att agera som Skanskas representant i samverkansprojektets miljö- och hållbarhetsfrågor.

Vi söker dig som har jobbat mer än 5 år med miljö- och hållbarhetsarbete inom byggbranschen och är kunnig i hur dessa frågor hanteras i byggprojekt. Du har en högskole- eller universitetsexamen inom miljö, bygg eller motsvarande. Erfarenhet inom stora projekt och/eller projekt inom järnväg är meriterande.

Du är en van projektledare som har förmåga att prioritera rätt åtgärder och hitta vägar framåt för nå uppsatta mål och krav samt driva ständig förbättring.
Som person är du självständig och handlingskraftig. Viktigt är att du har en mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda och varaktiga relationer. Vidare är du en god kommunikatör på svenska i både tal och skrift.

Du drivs av att utveckla och realisera ett mer hållbart byggande!

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. För att göra det behöver vi hela tiden fler ambitiösa medarbetare som liksom vi brinner för att göra samhället koldioxidneutralt och en samhällsutveckling som ger alla bra livsvillkor, oavsett var man bor. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill bygga ett bättre samhälle med oss.

Skanska är ett stort och internationellt företag. Det ger dig som jobbar här goda möjligheter att utvecklas och göra karriär.
Vi vill se dig utvecklas. Därför erbjuder vi en rad utvecklingsredskap som syftar till att hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär, oavsett var hos oss du ser dig själv i framtiden.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är den 14 april 2019. Du anmäler ditt intresse för tjänsten genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med Johan Lindskog, på 010-448 75 55. 

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Miljö- och hållbarhetschef Sundbybergsprojektet Stora Projekt - Stockholm