Skanska

Mättekniker tunnel Stora Projekt Forsmark - Forsmark

Mättekniker tunnel Stora Projekt Forsmark - Stockholm

Skanska har ingått ett samverkansavtal med Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) för utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark.

 

Projektet omfattar en utbyggnad av lagringsutrymmet om cirka 117 000 kubikmeter uppdelat på olika bergssalar på 120–140 meters djup i urberget. Projektet kommer bedrivas i två faser uppdelat i olika etapper och beräknas vara klart år 2030.

 

Utbyggnaden av SFR är unikt och på många sätt komplext då det kräver samverkan av många olika tekniska kompetenser. Genom att jobba tillsammans, beställare och entreprenör, kommer vi att hitta de specifika lösningarna som är bäst lämpade för projektet. Teamwork och samarbetsvilja är en nyckel till framgång.

 

För mer information om detta unika projekt så klicka gärna på länken:

För dig som är entreprenör - SKB

 

Har du tidigare erfarenhet av mättekniskt arbete inom komplexa tunnelprojekt? Då kan det vara dig vi letar efter!

 

Att jobba som mättekniker tunnel

Du jobbar i projektets mätgrupp som leds av en mätchef.

Du kommer ha eget ansvar för genomförandet av de mättekniska arbetena på arbetsplatsen. De mättekniska arbetena innefattar bl.a. att ta fram underlag för utsättning, sammanställning av inmätningar, granskning av ritningar och modeller.

 

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

• planera, genomföra och följa upp inmätning, kontroll och utsättning i projektet. Detta inkluderar hantering av tex borrjumbons navigeringssystem och system för salvborrning.

• stödja projektering till exempel vid framtagande av digital modell

• Sammanställa inmätningar av utförda arbeten till underlag för relationshandlingar.

• arbeta med hantering, kontroll och underhåll av data- och mätutrustning samt kalibrering av mätutrustning

• i förekommande fall framtagande av mängder, upprättande av underlag för produktionsuppföljning samt dokumentation och arkivering av eget arbete.

 

Din placeringsort är i Forsmark. B-körkort är ett krav.

Du måste kunna arbeta skiftgång, exempelvis Nordsjöskift eller liknande.

 

Vem är du?

Vi söker dig som gärna har en mätingenjörsutbildning eller teknisk utbildning med kompletterad mätteknisk vidareutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare har du minst 3 års erfarenhet inom mätteknik under mark samt erfarenhet från framtagande av borr- och laddplan.

 

Det här jobbet passar dig som är noggrann och strukturerad i din yrkesroll samt har förmågan att se projektet från ett långsiktigt perspektiv. Vi vill ligga i framkant inom mätteknik därför ser vi gärna att du också har intresse att driva mättekniken framåt. Du ser förbättringsområden och har en god problemlösningsförmåga.

 

Som person gillar du att jobba i ett team som präglas av engagemang, öppenhet, prestigelöshet och glädje.

 

Vidare ser vi att du har mycket god programvana av flertalet av följande verktyg:

• SBG Geo Professional

• Fältprogramvaror, t.ex. Leica Captivate eller GeoPad.

• AutoCad CIVIL 3D

• Navisworks

• Program för punktmolnshantering, t.ex. Leica Cyclone.

 

Intresserad?

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 31 maj 2024. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen är du välkommen att kontakta Mats Strindevall, rekryterande chef, 070-239 46 68.

 

I samband med denna rekrytering kommer det att genomförs en säkerhetsprövning och alkohol- och drogtester innan anställning.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Mättekniker tunnel Stora Projekt Forsmark - Forsmark