Skanska

Kalkylingenjör Väg och Anläggning Väst - Uddevalla

Som medarbetare i Skanska blir du en viktig del av ett företag som, tillsammans med beställare och samarbetspartners, bygger ett bättre samhälle. Vi ger dig möjligheten till ett kreativt utbyte med kollegor över hela Sverige och att utvecklas mot andra roller i företaget.

 

Inom Väg och Anläggning driver vi projekt inom mark-, energi-, och anläggning på uppdrag av både näringsliv och offentlig sektor. Vår organisation präglas av utveckling, engagemang och hög trivsel bland medarbetarna. Vi arbetar med en rad spännande projekt och söker nu förstärkning på kalkylsidan för Distrikt Bohuslän-Älvsborg.

 

Kalkylingenjör med tidigare erfarenhet inom betong

 

Att arbeta med kalkyl och anbud på Skanska kommer att ge dig en spännande yrkesvardag. Anbuden är både stora och små och har ofta komplexa tekniska utmaningar. Här får du möjlighet att bidra med kreativa lösningar med hänsyn till miljö, säkerhet och kvalitet.

 

Skanska är ett värderingsstyrt företag och hållbarhet en stark drivkraft i vår verksamhet. För oss är det viktigt att våra medarbetare står bakom och lever i enlighet med företagets värdegrund. Du kan läsa mer om Skanskas värderingar här: https://www.skanska.se/om-skanska/skanska-i-sverige/vara-varderingar/

 

Om din roll

 

Som kalkylingenjör kommer du redan i ett tidigt skede ha en viktig roll i våra projekt där du tillsammans med andra skapar och underhåller relationer och har en tät dialog med vår producerande personal, leverantörer och underentreprenörer.

 

Du kommer huvudsakligen att arbeta med kalkyler och anbud till våra kunder i Bohuslän och Älvsborg men det kan även bli aktuellt att hjälpa andra distrikt vid till exempel mycket stora anbud. Anbuden och kalkylerna du medverkar i kommer vara inom anläggningsbyggnad, mark, väg eller VA med tonvikt på anläggningsbyggnad, ofta i eller i närheten av vatten.

 

Arbetet är självständigt och innebär ett stort eget ansvar. I vårt distrikt värdesätter vi nyfikenhet och driv att vilja lära sig och ta sig an nya utmaningar. Ledarskapet är coachande och du behöver delta aktivt i din egen utveckling hos oss.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att;

• kalkylera kostnader för våra olika projekt.

• genomföra pris och offertförfrågningar på material och hos underentreprenörer.

• läsa förfrågningsunderlag, utföra tidsplanering och ta fram underlag för risk-inventering.

• undersöka tekniska lösningar och undersöka alternativa metoder och material.

• skriva anbudsbrev och ta fram övriga formalia för anbudsinlämning.

• ta fram underlag för slutgenomgångar och verka som stöd under förhandlingar.

• anbudsinlämnande.

• ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler.

• prissättning av ÄTA samt hjälp vid avstämning och prognos.

• Projektering av mindre projekt

 

Önskvärda kunskaper och erfarenheter

 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom anläggningsbyggnad, mark, väg och VA. Har du tidigare erfarenhet av kalkyl och anbudsarbete är det starkt meriterande. Erfarenhet av projektering är också önskvärt. Din utbildningsbakgrund är sannolikt lägst en byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande praktisk erfarenhet.

 

Du kan till exempel vara en erfaren mättekniker, arbetsledare eller produktionschef (platschef) som vill växa och utforska en annan del av byggprocessen.

 

Så kommer du att trivas hos oss

 

Vi strävar alltid efter att erbjuda samtliga medarbetare fina utvecklingsmöjligheter oavsett vilken erfarenhet och kunskap du har med dig sedan tidigare. Hos oss i distrikt Bohuslän-Älvsborg blir du en del av en stabil verksamhet som präglas av hög trivsel och intressanta projekt. Som anställd hos oss bör du trivas med att arbeta tillsammans med andra i en miljö där alla bidrar till god stämning på ett aktivt sätt. Nedan följer några handfasta råd för att du ska trivas, utvecklas och ha en lyckad karriär inom Skanska;

 

• Var öppen med dina mål och ambitioner.

• Anta utmaningar.

• Ta ansvar.

• Ta hjälp.

• Hitta din balans mellan arbete och fritid.

• Var ärlig!

• Ha roligt!

 

Välkommen till kontoret i Uddevalla!

 

Du kommer att tillbringa det mesta av din tid på kontoret i Uddevalla. Men även besöka kunder och tidvis arbeta på arbetsplatser främst i Bohuslän och Norra Älvsborg men även Södra Älvsborg och Göteborgsområdet kan bli aktuellt. Du har körkort och tillgång till bil, eller ett annat likvärdigt sätt att transportera dig mellan kontoret, kunder och våra arbetsplatser då vi ofta jobbar på platser där kollektiva färdmedel inte är ett alternativ.

 

Tillträde är omgående

 

Förmåner

 

Några exempel på förmåner vi kan erbjuda dig är ett attraktivt aktiesparprogram, friskvårdsbidrag samt möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Är du rätt person vill vi satsa på dig!

 

Vi är nyfikna på vem du är så vänta inte med att skicka in din ansökan. Du ansöker genom att registrera CV och personligt brev senast den 21 april. För frågor om rollen kontakta Kalkylator Lars Mohlin 010-448 63 20, för övriga frågor kontakta Distriktschef Johan Johansen 010-448 61 97.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Additional Information

• Location: Uddevalla, Västra Götaland, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Uddevalla . Publicerat : 24 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kalkylingenjör Väg och Anläggning Väst - Uddevalla