Skanska

Kalkylingenjör Hus Norr – Umeå, Skellefteå, Luleå

Tycker du att det skulle vara roligt att få chansen att gå in i rollen som kalkylingenjör hos ett framgångsrikt, marknadsledande och välkänt företag? Skanska söker just nu en ny stjärna till vår verksamhet i Norra Norrland. Trivs du med utmanande arbetsuppgifter inom kalkyleringar, anbud och kostnadsbedömningar? Då är det här jobbet för dig!

 

Skanskas husverksamhet i Norr består av fyra distrikt, där vi har fokus på såväl bostäder, skolor, kommersiella fastigheter och byggprojekt inom tung industri. Vi lägger stor vikt vid att bygga det bästa teamet för att vinna affären och lönsamt genomföra uppdraget. Vi strävar att vara en förebild inom svenskt näringsliv gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och långsiktig lönsamhet. Vår husregion präglas av ständig utveckling och förbättring. Vår övertygelse är att nöjda medarbetare leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden.

 

 

Hur kommer en arbetsdag att se ut?

Som kalkylingenjör på Skanska kommer dina arbetsuppgifter huvudsakligen bestå av att kalkylera projektkostnader inklusive att arbete med analys och utvärdering av risker och möjligheter, utvärdera anbud och ge stöd vid förhandlingar. Du kommer även att stödja produktionen inom aktuella projekt med uppdatering av produktionskalkylen. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätthålla förfrågningsunderlag, till underentreprenörer och leverantörer. Vi välkomnar dig till ett team med hög laganda som hjälps åt med de utmaningar som uppstår i verksamheten.

 

I jobbet ingår till exempel att

• utföra detaljerade anbuds-, kontrakts- och produktionskalkyler

• följa upp kalkylarbete

• bidra med stöd vid avstämningar och prognoser

• ta fram underlag för slutgenomgångar

• läsa ritningar- ta ut mängder på olika sätt

• kompetens att ge second opinion på andras anbudsarbete

• tolka förfrågningsunderlag

• kunna hålla ihop anbudsprojekt från start till mål, och därefter kunna stödja projektet med uppföljningar, avstämningar, budget och prognoser.

 

 

Är du Skanskas nya kalkylingenjör?

Vi söker dig som är duktig på kalkyleringar, anbud och kostnadsbedömningar. Du har minst tre års erfarenhet av arbete som kalkylingenjör och av byggprocesser. Du är med andra ord bekväm i din yrkesroll. Du kan hantverket väldigt väl och har erfarenhet av att jobba i omfattande/större kalkyleringsprogram. Som kollega är du såväl engagerad som ansvarsfull. Vidare hoppas vi att du uppskattar utmaningar och gärna löser problem genom att slå ihop ditt kloka huvud med andras.

 

Vi önskar att du

• har en akademisk utbildning, alternativt förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt 

• har en bakgrund inom byggproduktion eller konstruktion

• behärskar svenska och engelska i både tal och skrift

• har god samarbetsförmåga

• levererar uppgifter i rätt tid

• är strukturerad, driven och noggrann

 

 

Intresserad?

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 2021-11-02.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Operativ chef Fredrik Silfvernagel på telefonnummer: 010 – 448 85 65 eller via e-post: fredrik.silfvernagel@skanska.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 november . Arbetsort : Luleå, Skellefteå, Umeå . Publicerat : 14 oktober

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kalkylingenjör Hus Norr – Umeå, Skellefteå, Luleå