Skanska

IT-Partner - Sundsvall, Gävle, Örnsköldsvik med flera

Vill du vara med och digitalisera byggbranschen?

Skanska Sweden IT söker en IT Partner för att stödja våra regioner i Norr

 

Inom Skanska Sverige pågår ett omfattande arbete med att bygga upp ett nytt sätt att arbeta med verksamhetsstyrd IT. En huvuduppgift är att skapa långsiktighet och tydlighet i verksamhetens krav och behovsbild samt att leda exekveringen av den digitala strategin.

 

Inom Skanska Sweden IT och funktionen Common Service finns sex grupper, Globala Plattformar, Affärsplattformar, Infrastruktur, Digital Arbetsplats, IT Service Desk och Regional IT Support. Den Regionala IT Supporten är tänkt att ge kärnverksamheten det bästa tänkbara stöd i vår digitaliseringsresa och det är här du som IT partner har en viktig roll.

 

En bred roll med stor möjlighet att påverka

Som IT partner stödjer du våra regioner, distrikt, projekt och anläggningar med operativ IT support och fångar upp behov/krav. Du är en viktig kugge för att Skanskas digitaliseringsambition blir verklighet inom den geografi du verkar i. Din placering bör vara vid någon av de centrala kontoren inom regionen.

 

I den här rollen säkerställer du att projekt, anställda och konsulter har adekvat IT-utrustning, datorer, system/programvaror och att de byts ut vid behov eller enligt utbytesplan. Du hjälper våra projekt och anläggningar när det gäller IT-relaterade funktioner och utrustningar, som t.ex vågdatorer, labbdatorer, processdatorer, BIM Kiosker, Digital modell och ritningsläsning mm. Vidare är du regional kravställare på datakommunikation (LAN/WAN och WiFi) till byggarbetsplatser och kontor.

 

Du bidrar i regionernas arbete med kunskap inom IT- och digitaliseringsområdet. Du har en nära kontakt med olika chefsled, Digitala coacher, Digitala ledare och bidrar för att våra projekt lyckas med sitt digitala arbete. Du bidrar även vid implementering av nya digitala arbetssätt.

 

Ett brett intresse för IT och förmåga att se framåt

 

I den här rollen behövs flerårig relevant och bred erfarenhet inom IT-området alternativt från byggande verksamhet. God vana från administration och ett modernt arbetssätt avseende dokumentation och IT-hantering. Du har även planerat och implementerat nya initiativ och trivs med att jobba självständigt.

 

Du har högskoleutbildning med inriktning mot IT och/eller Bygg, eller likvärdiga praktiskt förvärvade kunskaper tillsammans med dokumenterade löpande vidareutbildningar och fortbildningar.

 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av IT-stöd till byggverksamhet och god förståelse för branschens byggprocesser. Har du dessutom ett nätverk inom Skanskas organisation är det ett extra plus.

 

Du är en god kommunikatör och stark relationsbyggare, med såväl integritet som en stark etisk kompass. Du är även strukturerad och ansvarstagande, med en uthållighet i att ta dig an utmaningar med tydligt genomförandefokus och prioriteringsförmåga.

 

För rollen behövs goda kunskaper i svenska och engelska (fackkunskaper) i såväl tal som skrift.

Resor förekommer frekvent då Region Norr är stor, så körkort är ett krav.

 

Ansök senast 26 juni!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Stefan Brohlin, 072 - 74 14 612. För att säkerställa rekryteringsprocessen tar vi inte emot ansökningar via mail..

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

Hos oss är du med och skapar förutsättningar till trygga områden och bättre levnadsvillkor för människor i samhället

 

Ditt arbete bidrar i omställningen och utvecklingen för en hållbar framtid

Du är en del av ett öppet företagsklimat där alla vågar diskutera, reagera och agera.

 

Du tillsammans med dina kollegor arbetar på ett säkert sätt för att främja en mer hälsosam och trivsam vardag.

 

Här bygger vi en inkluderande arbetsmiljö där du och olika människors kompetens och erfarenhet får plats.

 

Kenneth Rud | Kontaktperson

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 7 timmar sedan . Arbetsort : Gävle . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Data & IT


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb IT-Partner - Sundsvall, Gävle, Örnsköldsvik med flera