Skanska

IT infrastructure specialist Skanska Sweden IT - Stockholm

Är du Skanskas nya IT Infrastructure Specialist?

Skanska Sweden IT är en helt integrerad organisation inom Skanska som erbjuder IT-tjänster och support inom Skanska i Sverige, i Norden och globalt. Vi är en affärstillgång som är nyckeln till Skanskas framtid och spelar en proaktiv roll i den dagliga verksamheten och driver innovation med hjälp av vår digitaliseringsresa. Vårt fokus är inte bara på vad vi gör idag, vi fokuserar på vad som är möjligt imorgon.

 

Avdelningen Platforms underhåller och utvecklar infrastrukturplattformar i nära samarbete med samtliga processområden.

 

Vad innebär rollen som IT Infrastructure Specialist inom Platforms?

I rollen som IT Infrastructure Specialist med inriktning PKI/Certifikat och Directory Services kommer du att bli involverad i hela kedjan från analys, design, utveckling, implementation till support och förvaltning. Ditt uppdrag blir att säkerställa att IT-infrastrukturlösningar drivs och underhålls enligt definierade drift- och underhållsprocesser. Du kommer att ha ett stort ansvar som rådgivare kring lösningar.

 

Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa utmaningar tillsammans med dina kollegor och dina kunder.


I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 

• Hardware Security Module (HSM) administration

• Utfärdande- och livscykelhantering av interna och externa certifikat

• Active Directory (AD) administration; uppgraderingar, felsökning, lösenordshantering, hantera struktur avseende organisationsenheter (OU)

• Active Directory Federation Services (ADFS) administration; Underhålla samt etablera SSO federationer både on-premise och i molnet (Azure)

• Incident-, ändrings- och problemhantering inkluderat leverantörskontakter

 

Den vi söker

 

Vi söker dig som har universitetsexamen inom IT-området, gärna i data- och systemvetenskap alternativt nätverksteknik, eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med relevanta system och teknologier i minst 5 år. Som person har du alltid kunden i fokus och samarbetar och samordnar för att tillsammans nå bästa resultat. Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll med god förmåga att förmedla komplex information till intressenter. Vidare tror vi att du drivs av att leverera kvalitet i allt du gör. Om du stöter på något du inte redan kan, vill du nyfiket och målinriktat lära dig mer om det. Du kommer att verka i en global miljö, vilket ställer höga krav på att du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

 

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens hållbara samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas i din egen roll, eller mot nya arbetsuppgifter. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag mm.


Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 15 mars 2021. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Ahlqvist Gruppchef Platforms: 010-448 16 58

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 februari

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb IT infrastructure specialist Skanska Sweden IT - Stockholm