Skanska

IT Infrastructure Specialist inom Core Infrastructure - Stockholm

Skanska Sweden IT är en helt integrerad organisation inom Skanska som erbjuder IT-tjänster och support inom Skanska i Sverige, i Norden och globalt. Vi är en affärstillgång som är nyckeln till Skanskas framtid och spelar en proaktiv roll i den dagliga verksamheten och driver innovation med hjälp av vår digitaliseringsresa. Vårt fokus är inte bara på vad vi gör idag, vi fokuserar på vad som är möjligt imorgon.

 

Gruppen Core Infrastructure underhåller, utvecklar och driftar Data Center, Nätverk, virtuella platformar, storage, backup och file service i nära samarbete med samtliga processområden.

 

 

Vad innebär rollen som IT Infrastructure Specialist inom Core Infrastructure?

I rollen som IT Infrastructure Specialist med inriktning vmware och file service kommer du att bli involverad i implementation, support och förvaltning. Gruppen står för en nordisk förvaltning i en miljö bestående av cirka 800 servrar on-premise och Azure.

 

Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa utmaningar tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Drift och underhåll i Windows Server

• Drift och underhåll av SCOM miljön

• Drift och underhåll av vmware

• Drift och underhåll av Hyper-V miljö

• Rättigheter och struktur i file servicemiljö

• Incident- och förändringshantering

 

Just nu pågår ett utvecklingsarbete inom detta område, på sikt kommer denna roll därför att förflyttas mot serverdrift och file service-frågorna kommer minska i omfattning.

 

Vid några tillfällen per år förekommer beredskapstjänstgöring och helgarbete vid servicefönster.

 

 

Den vi söker

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT-området eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med relevanta system och teknologier i minst 5 år. Vi tror att du är noggrann och strukturerad. Som person har du alltid kunden i fokus samt samarbetar och samordnar för att tillsammans nå bästa resultat. Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll med god förmåga att förmedla komplex information till intressenter. Vidare tror vi att du drivs av att leverera kvalitet i allt du gör. Om du stöter på något du inte redan kan, vill du nyfiket och målinriktat lära dig mer om det.

 

Du kommer att verka i en global miljö, vilket ställer höga krav på att du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska

 

Tekniska kunskaper utöver de som ingår inom arbetsuppgifterna ovan och som kan vara meriterande:

• Erfarenhet av molnbaserade tjänster, exempelvis Azure eller Amazon AWS

• Vana vid att arbeta enligt ITIL

• Goda kunskaper i Powershell

 

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens hållbara samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas i din egen roll, eller mot nya arbetsuppgifter. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag mm.

 

 

Ansök senast den 3 oktober 2021

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt då urval sker löpande. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Michael Lind på 010-44 81 23.

 

Välkommen till Skanska!

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 september

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb IT Infrastructure Specialist inom Core Infrastructure - Stockholm