Skanska

Informationsarkitekt till Skanska IT - Stockholm/Göteborg/Malmö

Skanska IT har ca 180 medarbetare indelade i olika funktioner som stöttar Skanskas verksamhet med affärskritiska IT-tjänster och support inom Skanska i Sverige, i Norden och globalt.

 

Gruppen Information & Data Management arbetar för en effektiv information & datahantering i Skanska Sverige. Vår målbild är ”rätt information, till rätt person vid rätt tidpunkt”. Gruppen driver utvecklingen mot mer datadriven verksamhet och ansvarar för förvaltning av ledningssystem, Power BI samt Data Governance.

 

Operativt och ”Hands-on” förbättra informationsflöden i våra verksamhetsprocesser

I din vardag har du många kontakter med verksamhet, projekt och dina kollegor inom IT. Målet är att förbättra våra informationsflöden genom att tillsammans med verksamhet och applikationsförvaltning kartlägga, analysera och praktiskt driva nödvändiga förändringar för att säkerställa information & datatillgång i våra kärnprocesser.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

• kopplat till verksamhetsprocesser, kartlägga informationsobjekt och dess flöden, identifiera masterdata objekt

• driva arbetet med att praktiskt etablera Masterdata i våra informationsflöden och kravställa mot applikationsleveranser för säkerställande av datatillgång

• leda och stötta i olika infostandardiseringsinitiativ (både internt och inom branch)

• delta i styrforum (Info & Data Governance) och driva arbete med säkerställande av informationsägandeskap, objektsdefinitioner & masterdatahantering

 

Din bakgrund:

Du har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande och minst ett par års erfarenhet av att arbeta med Information & Data Governance inom komplexa organisationer.

 

Vi tror att du jobbat som informationsarkitekt/modellerare eller utvecklingsledare och praktiskt drivit förändring och förbättring för att stötta ett mer datadrivet arbetssätt.

 

Då vi strävar efter att vara en lärande organisation så söker vi dig som uppskattar att få jobba tillsammans med andra och dela med dig av dina kunskaper.

 

Ansök senast 12 Februari

Placeringsort Göteborg / Malmö / Stockholm, resor i tjänsten förekommer.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Nilsson, gruppchef Information & Data Management på marcus.nilsson@skanska.se.

 

Välkommen till Skanska!

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 februari . Arbetsort : Göteborg, Malmö, Stockholm . Publicerat : 12 januari

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Informationsarkitekt till Skanska IT - Stockholm/Göteborg/Malmö