Skanska

HR Specialist Löneingenjör HR Avtal & Arbetsrätt - Jönköping/Norrköping/Linköping/Västervik

Skanska utvecklar och bygger ett bättre samhälle med fokus på hållbarhet. Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi inom HR stöttar och utvecklar vårt arbete mot målet att verka inom näringslivet som en öppen, ärlig och lyhörd aktör. Just nu söker vi en HR-specialist med ansvar för lönebildning och avtalshantering för yrkesarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist Löneingenjör ansvarar du huvudsakligen för förhandlingar av prestationsbaserade lönesystem för våra yrkesmedarbetare. Du säkerställer att lönebildningen hanteras enligt Skanskas uppsatta riktlinjer och medverkar för att nå Skanskas långsiktiga mål. Utöver detta innefattar rollen även förändringsarbete och support i andra kollektiv- och arbetsrättsliga frågor till HR och linjeorganisationens chefer ute i verksamheten.

 

I rollen ligger att representera Skanska som arbetsgivare såväl internt som externt, ett arbete som i många delar bygger på kontakt och samråd med andra aktörer. Befattningen är organiserad inom HR Avtal & Arbetsrätt och du rapporterar till gruppchef för Lönebildning inom Avtal & Arbetsrätt. Resor inom hela Sverige förekommer i tjänsten.

 

Lämplig placeringsort är antingen Jönköping, Norrköping, Västervik eller Linköping. Är annat närliggande geografiskt område intressant för dig kan annat kontor komma att bli aktuellt.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har ca 3–5 års erfarenhet av arbetsrätt och branschspecifika lönebildningssystem. Du kan också ha likvärdig erfarenhet från andra branscher och roller, dock är det meriterande om du tidigare varit verksam inom byggbranschen. Du är insatt och har erfarenhet av arbete med kollektivavtal inom LO-området. Du har tidigare arbetat arbetsrättsliga frågeställningar, har erfarenhet av facklig samverkan och har en förmåga att hitta lösningar för med- och motpart.

 

Du är engagerad och driven i ditt arbete. Som person är du van vid att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god social förmåga, har lätt för att samarbeta samt är intresserad av att driva förbättringsinitiativ kopplat till din roll. I tjänsten förekommer resor och körkort är därför ett krav.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Våra ledord och värderingar styr vårt HR-arbete och det är viktigt att det stämmer med dina egna värderingar för att du ska trivas hos oss. Värderingarna innebär i korthet att vi agerar med en hög nivå av transparens och etik, vi bryr oss om människor och miljö, vi drar nytta av mångfald och främjar en inkluderande arbetskultur. Vi är en lärande organisation och delar med oss av våra kunskaper. Vi söker dig som attraheras av våra värderingar och har förmåga att driva dessa frågor tillsammans med dina kollegor!

 

Om du är lockad av att arbeta på ett företag som bidrar med grön stadsutveckling kan Skanska erbjuda dig ett intressant och stimulerande arbete i ett företag med hög trivselfaktor. Det finns goda möjligheter att utvecklas och växa inom företaget. Som anställd på Skanska får du ta del av bolagets förmåner såsom aktieägande, bra försäkringar, pensionsplan, friskvårdsbidrag och föräldrautfyllnad.

 

Intresserad?

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 juni 2024. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Flodberg; 010-449 29 82.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Jönköping, Linköping, Norrköping, Västervik . Publicerat : 15 maj

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb HR Specialist Löneingenjör HR Avtal & Arbetsrätt - Jönköping/Norrköping/Linköping/Västervik