Skanska

Hälsa- och säkerhetsledare till Hus Göteborg

På Skanska jobbar vi säkert eller inte alls! Vi kan med glädje och tacksamhet säga att vi bygger morgondagens samhälle med våra hjärtefrågor hälsa, miljö och säkerhet i fokus.
Vill du vara med på vår resa till ett bättre, mer hållbart samhälle? Då är det kanske du som ska fortsätta att bygga Göteborg tillsammans med oss.
Skanskas husregion i Göteborg består av två distrikt med fokus på bostadsbyggande och två distrikt med fokus på kommersiella fastigheter. Vi vill stärka ett av våra husdistrikt med en hälsa- och säkerhetsledare, som ska stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete ute på våra stora projekt.

 

På Skanska jobbar vi med hjälm och hjärta – och behöver dig som kan det här med säkerhet och hälsa!

 

Vi tänker fortsätta med att vara en förebild inom hälsa- och säkerhetsfrågor och vill satsa på dig som vill ha en fot ute i produktion och den andra i arbetsmiljö.
Hos oss finns en stark känsla av engagemang och laganda, något som bidrar till vår framgång. Vi tror nämligen på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder.

 

Du kommer att stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom distriktet. Vidare kommer du att vara ett operativt stöd ute på arbetsplatser gällande bl a riskhantering, elimineringar, arbetsberedningar samt bistå i att ta fram gemensamma arbetssätt.


Arbetet består i huvudsak av att:


• Stödja våra arbetsplatser med det operativa arbetsmiljöarbetet och se till att vårt verksamhetssystem tillämpas samt vara praktiskt implementeringsstöd av nya och uppdaterade arbetsmetoder
• Stödja våra arbetsplatser i riskhantering och framtagning av arbetsberedningar
• Stödja och samverka med skyddsombuden inom distriktet
• Stödja och stundtals leda utredningar av händelser och erfarenhetsåterföring
• Säkerställa att utbildningar inom arbetsmiljö för distriktet genomförs

 

I rollen som Hälsa- och Säkerhetsledare kommer du även att delta i startmöten vid ny entreprenad eller ny projektfas där du är ansvarig för att sätta grunden till ett hållbart arbetsmiljöarbete.

 

Till stor del kommer du att arbeta ute på våra projekt, samt delta i deras projektorganisationer. Tjänsten kommer att vara fördelad till att stötta distriktet i hälsa- och säkerhetsfrågor till 90%, medan till 10% arbeta tillsammans med Hälsa och Säkerhetschef samt övriga hälsa- och säkerhetsledare och arbeta med frågorna på regionnivå.


Vidare kommer tjänsten att innebära många kontakter och samverkansforum med bl a distriktsledning, projektorganisation, kunder, underentreprenörer samt kollegor inom arbetsmiljö.

 

Du kan arbetsmiljö och brinner för frågorna

 

För att lyckas i rollen vill vi att du är utbildad arbetsmiljöingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om arbetsmiljöprocesser och trivs med att hålla ihop dessa frågor.
Det är meriterande om du att du har ett par års erfarenhet från arbetsmiljöfrågor från producerande verksamhet, men vi lägger även stor vikt vid din personlighet.

Eftersom du kommer att driva arbetsmiljöfrågorna i olika forum och projekt ser vi gärna att du har ledarerfarenhet och är tydlig i din kommunikation, skriftligen som muntligen. Vidare är det viktigt att du har pedagogisk förmåga och är duktig på att skapa goda relationer.
Då tjänsten innebär många kontakter internt och externt och att du kommer att driva några av våra viktigaste frågor utgår vi från att du är en god representant för Skanska och våra värderingar 
https://www.skanska.se/om-skanska/skanska-i-sverige/vara-varderingar/

 

Eftersom tjänsten innebär resor mellan de olika projekten är B-körkort ett krav.

 

Vi vill satsa på dig, så sök idag, dock senast den 9 december!

 

Om du vill utvecklas och ha roligt är du välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vid frågor om tjänsten kontakta Distriktschef Anna Säfwenberg 010-448 43 75.

 

Vi genomför löpande urval och i denna rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Därför önskar vi att du lämnar in din ansökan så snart som möjligt.
Vi är nyfikna på dig, och är övertygade om att vår framgång stärks ytterligare genom mångfald och jämn åldersstruktur. Skanska är ett företag som satsar på sina medarbetare som vill bygga framtiden. Är du rätt person så kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter på sikt.

 

Välkommen till Skanska!

 

Additional Information

  • Location: Göteborg, Västra Götaland, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 9 december . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 26 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Hälsa- och säkerhetsledare till Hus Göteborg