Skanska

Hälsa och säkerhetsledare Stora projekt -Stockholm

Vill du vara med på vår resa till ett bättre, mer hållbart samhälle? Vi söker nu en hälsa och säkerhetsledare till ett av våra stora infrastrukturprojekt i Stockholm!

 

Om verksamheten och projektet

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt.

 

Vi söker nu en hälsa och säkerhetsledare till vårt projekt i Nacka värt 1,2 miljarder kronor. Projektet omfattar nybyggnation av en tunnelbanetunnel om cirka 1 200 meter inklusive ett plattformsrum och två biljetthallar för station Nacka. Detta är en del av utbyggnaden av nya tunnelbanans Blå linje. Entreprenaden kommer att ha stort fokus på att minimera klimatpåverkan och ska bedrivas i enlighet med miljöcertifieringssystemet CEEQUAL.

 

Om rollen

På Skanska har vi starka ambitioner om att fortsätta vara en förebild inom hälsa och säkerhetsfrågor och vill satsa på dig som brinner för att driva dessa. Vi jobbar med att utvecklas och att vi ska må bra tillsammans i våra projekt, du kommer vara en viktig medarbetare för att bidra till detta med din specialistkompetens.

 

Du kommer att arbeta nära produktionsledningen för att säkerställa att projektet uppnår en så säker arbetsplats som möjligt och delta i olika utvecklingsprojekt gällande hälsa och säkerhetsfrågor.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

• Leda och stödja säkerhetsarbetet i våra projekt

• Vara närvarande i produktion för att arbeta förebyggande med hälsa och säkerhet genom ett systematiskt arbete enligt rutiner och processen

• Vara en drivande kraft i distriktets kompetensutvecklingsplan för hälsa och säkerhetsarbetet i nära samarbete med distriktsledning och regionens hälsa och säkerhetschef

• Vara projektets representant mot beställaren gällande hälso- och säkerhetsfrågor

• Stötta produktion i arbetsberedningar, säkerställa och samordna riskarbetet, säkerställa att våra medarbetare har rätt utbildningar, vara involverad i utredningar samt att leda skydds -och miljöronder

 

Personen vi söker

Vi söker dig som vill vara en tydlig bärare av vår säkerhetskultur och som har en pedagogisk fallenhet för att få med dig andra på resan för ett inkluderande, hälsosamt och säkert arbetsmiljöarbete. Genom ditt smittande engagemang och din tydliga kommunikation vägleder du andra för att vi ska kunna fortsätta i rätt riktning så att arbetssätten inom arbetsmiljö efterlevs. Du har god förståelse för vikten av samverkan för framgångsrika projekt och är ansvarstagande och är bekväm med att driva frågorna i olika forum. Du är initiativrik och har god förmåga att kommunicera muntligen samt skriftligen på engelska och svenska.

 

Din utbildning kan vara arbetsmiljöingenjör eller byggnadsingenjör alternativt med motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av hälsa och säkerhetsarbete och det är meriterande om du har arbetat framgångsrikt med förändringsledning eller i projekt. Du har mycket god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska.

 

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav då tjänsten innebär en del resor.

 

Det är viktigt att du är en god representant för Skanska och våra värderingar, vilka vi förväntar oss att du delar både i din yrkesroll såväl som i din personlighet.

 

Ansökan

Låter detta som en utmaning som skulle passa dig? Sista ansökningsdag är den 16 juni 2023, men vänta inte med att söka då vi kommer att intervjua löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

För frågor om tjänsten kontakta projektchef Fredrik H Jörnlid, fredrik.h.jornlid@skanska.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Hälsa och säkerhetsledare Stora projekt -Stockholm