Skanska

Hälsa och säkerhetschef Väg och anläggning Norr - Västerbotten/Västernorrland/Jämtland

Väg och anläggning Norr bedriver olika mark- energi- och anläggningsprojekt åt näringsliv, stat och kommun. Regionen består av distrikten Västernorrland/Jämtland, Västerbotten och Infra.

 

Till Region Väg och Anläggning Norr söker vi nu en Hälsa och Säkerhetschef.

 

Vår säkerhet ligger dig varmt om hjärtat!

Som hälsa och säkerhetschef har du övergripande ansvar för utveckling av regionens hälsa och säkerhetsarbete. Tillsammans med regionens ledningsgrupp driver du arbetet framåt och du kommer även att vara sammankallande i olika forum på regionnivå.

 

Du kommer fungera som en spindel i nätet för hälsa och säkerhetsarbetet i regionen och förväntas stötta och jobba tillsammans med produktionen ute i projekten.

 

Rollen är dynamisk och bjuder på variationsrika arbetsdagar där samarbete med andra enheter och våra projekt är en stor del av jobbet.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

• Driva, stödja och följa upp implementering av nya eller uppdaterade arbetssätt

• Driva och stödja regionen i tillämpning och följsamhet av vårt ledningssystem

• Samarbeta med medarbetare i distrikten som arbetar med KMA-frågor lokalt

• Bidra till strategisk förvaltning och utveckling inom hälsa- och säkerhetsområdet genom att delta i utvalda referensgrupper

• Tolka lagstiftning, utveckla och bidra till praktisk tillämpning av olika arbetssätt med din expertis

• Ansvara för regionens leveranser inom ramen för SAM, såsom kvartalsrapporter, analysrapporter och förslag till åtgärder

• Koordinera och vid behov utreda oönskade händelser och tillämpa erfarenhetsåterföring.

 

Du kommer arbeta över hela regionen och det är en del resande i tjänsten för att närvara på olika projekt. Du rapporterar till regionchef för Väg och anläggning Norr.

 

Du har förmågan att blicka framåt samtidigt som du fokuserar på detaljer

Du som kommer trivas och utvecklas som hälsa och säkerhetschef hos oss är en självgående, engagerad och serviceinriktad person med bra självförtroende och pondus. Du har ett strategiskt tänk och arbetssätt, men du tycker också om att finnas nära produktionen och det operativa arbetet och är van att arbeta i en supporterande roll i en operativ organisation.

 

Att kommunicera och förmedla budskap är du duktig på både muntligt och i skrift och du har en pedagogisk ådra som gör att du har en fallenhet för att engagera och få med dig andra. Genom ditt smittande engagemang, din förändringsvilja och din tydliga kommunikation vägleder du andra för att verksamheten ska utvecklas i rätt riktning.

 

Du är ansvarstagande, duktig på att samarbeta och arbetar mål- och resultatorienterat för att skapa de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt arbete.

 

Du har också:

• Minst 5 års erfarenhet av hälsa och säkerhetsarbete i olika roller inom bygg- och anläggningsbranschen eller inom större industriföretag

• Erfarenhet av att arbeta framgångsrikt med förändringsledning

• Erfarenhet av statistik och utredningsarbete

• Bra IT-mognad, vana av Office-programmen

• Svenska flytande i tal och skrift och god förståelse för engelska.

 

Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från produktion och en högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande.

 

Välkommen med din ansökan senast 13 december!

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Ulrika Sandström på 010-448 97 61.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 december . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 17 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Hälsa och säkerhetschef Väg och anläggning Norr - Västerbotten/Västernorrland/Jämtland