Skanska

Hållbarhetsspecialist till Hållbar Affärsutveckling - Stockholm

Hållbarhetsspecialist som brinner för minskad klimatbelastning i anläggningsprojekt

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vi har bestämt oss för att vara den ledande, hållbara samhällsutvecklaren. Vårt arbete utgår från att vi ska vara klimatneutrala år 2045, en vision om nära noll miljöpåverkan och att ta nya initiativ inom social hållbarhet. Tillsammans med kunder, leverantörer och samarbetspartners leder vi utvecklingen för en bättre och mer hållbar framtid.

Hållbar affärsutveckling är en enhet inom Skanska Sverige med fokus att tillsammans med linjen driva ett affärsfokuserat hållbarhetsarbete. Vi är cirka 45 specialister inom olika hållbarhetsområden som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Vi har många spännande projekt som behöver vår hållbarhetskompetens och utökar nu vårt team Hållbara projekt med ytterligare en medarbetare.

Tack vare dig minskar vi klimatbelastningen från våra anläggningsprojekt

Vi söker en hållbarhetsspecialist som brinner för klimat och hållbarhet. Du kommer tillsammans med våra anläggningsprojekt att jobba för ökad hållbarhetsprestanda och minskad klimatbelastning. Detta gör du genom att kompetensmässigt stödja och leda projektet i arbetet med hållbarhetsstyrning, minskad klimatbelastning och – där relevant - att nå de krav som ställs enligt CEEQUAL.

I din roll samordnar du hållbarhetskraven som ställs på projektet och arbetar för att krav, mål och ambitioner uppnås. Du arbetar nära verksamheten där du stöttar och ger råd till inblandade aktörer. Du driver och processleder arbetet med projektets hållbarhetsmål i fokus. Rollen som hållbarhetsspecialist är omväxlande och du kommer arbeta både ute på våra arbetsplatser samt från vårt huvudkontor. Det är därför viktigt att du är lika bekväm med att jobba operativt med hållbarhetsfrågorna i projektet, som med mer strategiska långsiktiga frågor.

Placeringsort är Stockholm där också merparten av de projekt du arbetar med är lokaliserade. Även uppdrag i andra delar av Sverige kan förekomma, vilket medför att visst behov av resor kan finnas.

Du inspirerar, konkretiserar och arbetar strukturerat

För att trivas i rollen som Hållbarhetsspecialist har du några års erfarenhet av att arbeta med klimat och hållbarhet i byggprojekt och med fördel i infrastrukturprojekt. Vi ser att du har relevant akademisk bakgrund. Tidigare erfarenhet av CEEQUAL och systematiskt klimatarbete i projekt är önskvärt.

Vi värdesätter din kommunikativa, strukturella och analytiska förmåga. Du trivs med att vara den sammanhållande länken i projekt och att inspirera andra. Du ser och kan kommunicera om affärsnyttan med hållbarhetsarbete i projekten.

Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

Vill du vara med och driva vårt hållbarhetsarbete?

Vi är nyfikna att höra mer om dig! Sök redan idag, eller senast 2021-04-23. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta gruppchef Sofie Absér tel. 010-449 51 28. Välkommen med din ansökan!

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 23 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 april

Kategorier : Bygg & Anläggning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Hållbarhetsspecialist till Hållbar Affärsutveckling - Stockholm