Skanska

Gruppchef Rapportering och analys, Hållbar Affärsutveckling – Stockholm

Klimat och hållbarhet är en enhet inom Skanska Sverige som har i uppdrag att driva och samordna Skanska Sveriges strategiska hållbarhetsagenda samt sporra och stötta klimatomställningen mot klimatneutralitet 2045. Klimat och hållbarhet är idag ca 50 specialister inom olika hållbarhetsområden som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Klimat och hållbarhet arbetar både strategiskt och operativt inom hela hållbarhetsområdet – med generellt regionstöd inom såväl mål och aktiviteter som kundarbete, specifikt projektstöd, som klimat, miljöcertifieringar och hållbar stadsutveckling, utveckling av verktyg, processer och arbetssätt samt uppföljning och rapportering.

 

Nyutveckling och förbättring

Vi söker dig som vill gå in i en ny roll med personalansvar för gruppen Rapportering och analys. Du kommer att ingå i ledningsgruppen samt ha det övergripande ansvar för hållbarhetsrapportering för Skanska Sverige. En viktig del i arbetet är att leda förändring, nyutveckling och förbättring av datainsamling i en iterativ process där förbättringar införlivas löpande.

 

Ansvarsområden:

• Skapa förutsättningar för att VG’n och regioner ska få tillgång till relevanta siffror för att kunna styra sin verksamhet

• Definiera och driva rapportering för klimatintensiva inköpskategorier

• Skapa och leda relevanta forum för samverkan tvärs funktioner och VG’n

• Projektleda insatser för bättre datainhämtning

 

Senior gruppchef med intresse för klimat och hållbarhet

Vi söker dig som har en Högskole-/universitetsexamen eller motsvarande inom relevant område. Företrädesvis industriell ekonomi alternativt en kombination av ingenjör/ekonomi. Du har minst 8 års erfarenhet av att arbete med digitala lösningar och rapportering. Du har en god förståelse för affärsflöden och IT processer. Som person har du ett nyfiket och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har erfarenheten så att du förstå samspelet mellan olika funktioner. Erfarenhet från arbete med AI är meriterande.

 

Du är en naturlig ledare samt drivs av att utveckla såväl medarbetare som arbetssätt. Då du har många kontaktytor i tjänsten är det viktigt att du är kommunikativ och duktig på att anpassa dig till målgruppen. Du är självgående och driver ditt område på ett strukturerat sätt. Vi kommer även lägga stor vikt vid din analytiska förmåga samt förmåga där du ser mönster och kan omvandla det i praktiken.

 

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hållbarhetschef Sara Gorton, telefon 010-449 55 39. I din ansökan vill vi att du bifogar CV och ett personligt brev, som vi önskar innan den 11 december 2022. Urvalet kommer att ske löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Gruppchef Rapportering och analys, Hållbar Affärsutveckling – Stockholm