Skanska

Gruppchef förvaltningsledning IT - Stockholm

Ta chansen att leda Förvaltningsledning IT i en ny organisation!

Inom Skanska Sverige pågår ett omfattande arbete med att bygga upp ett nytt sätt att arbeta med att skapa verksamhetsstyrd IT. En huvuduppgift är att skapa långsiktighet och tydlighet i verksamhetens krav och behovsbild samt att leda exekveringen av den digitala strategin. Ett av fundamenten i den tilltänkta organisationen är Förvaltning av verksamhetsprocesserna med tillhörande IT-system, både befintliga system samt system under konstruktion och införande.

Som chef för Förvaltningsstyrning IT ansvarar du för arbetet inom samtliga förvaltnings- och processområden

Det innebär att du upprättar och underhåller strukturen för förvaltningsstyrningen genom aktuella processer inom Skanska Sverige. Du leder förvaltningen av processer och förvaltningsaktiviteter för samtliga Informationssystem inom de av Skanska Sverige ägda verksamhetsprocesser och ansvarar att förmedla behov/krav på IT-system som används inom verksamheten. 

I förvaltningsansvaret ingår även att budgetera och planera de aktiviteter som behöver genomföras under året samt att tillse att intressenter informeras och är delaktiga i beslutsprocessen, likväl som i förvaltningsprocessen där så krävs. Ett budgetansvar för samtliga förvaltningsaktiviteter ingår. 

Som ansvarig chef driver du arbetet inom samtliga förvaltningsgrupper(MO) och deltar i Skanska Sveriges Styrgrupp för Förvaltningsfrågor där fördelningen av den övergripande budgeten beslutas samt eventuella omprioriteringar görs. 

Tjänsten är placerad i Stockholm på vårt fina huvudkontor på Kungsholmen.

Är du en generalist inom IT med akademiskt examen inom IT och/ eller ekonomi

har du en bra bakgrund för tjänsten, där tyngdpunkten för dina IT-kunskaper ligger på IT-processer, strategi och praktisk användning. Erfarenhet av personalansvar och god verksamhetsförståelse inom Skanska Sverige är mycket meriterande.

Din goda samarbetsförmåga och kommunikativa skicklighet tillsammans med ditt driv och resultatinriktade personlighet är goda framgångsfaktorer. 

Du behärskar svenska och engelska (fackkunskaper) i såväl tal som skrift.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag – vi gör urval löpande! 

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Boström på tel. 070 - 883 63 72. Skicka din ansökan senast 2018-02-28. För att säkerställa rekryteringsprocessen tar vi inte emot ansökningar via mail.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Gruppchef förvaltningsledning IT - Stockholm