Skanska

Ethics and Compliance Officer - Stockholm

Vi vill ha ett öppet företagsklimat där alla vågar diskutera, reagera och agera. Därför arbetar vi dagligen med etikfrågor. Etik handlar i grunden om att veta vad som är rätt och sedan agera enligt det. Men etik är inte en enkel fråga: världen förändras ständigt och nya etiska dilemman uppstår.


Skanska Sverige AB erbjuder nu en spännande tjänst som är perfekt för dig som vet värdet av att jobba med värderingar och som brinner lite extra för styrning och regelefterlevnad av etikfrågor.

 

Vi strävar efter att hålla en hög etisk nivå som ligger i linje med våra värderingar

 

Med din erfarenhet och juridiska kompetens hanterar du våra etiska anmälningar, frågeställningar och utredningsärenden. Du säkerställer regelefterlevnad och är ett stöd till organisationen avseende sanktionsprocedur. Du medverkar i framtagande och implementering av nya regler och processer. Tjänsten innebär också att hålla utbildningar för chefer och medarbetare inom området samt framtagande av utbildningsmaterial.  Då vi rapporterar till koncernen är sammanställning av rapporter och analyser en viktig del i arbetet. Tillsammans med Etikansvarig är du med och driver och utvecklar vårt etikarbete.

 

Du ingår i Stab Juridik på Skanska Sverige AB och rapporterar närmast till Etikansvarig. Placering är på Skanskas huvudkontor i Stockholm. I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll med syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare samt varumärke. Inför bakgrundskontrollen inhämtas ditt medgivande.

 

Skanska har en mycket tydlig vision när det gäller etik: Noll etiska övertramp

 

Du har relevant akademisk examen, gärna juristexamen eller annan examen i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med värderingsdrivna frågor.

Hög integritet är oerhört viktigt i denna tjänst. Som person är du strukturerad, analytisk och noggrann. Du är van att hantera komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Arbetet ställer höga krav på social och pedagogisk kompetens och på din förmåga att arbeta självständigt och i högt tempo. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, både i svenska och engelska.

 

Vi vill att du bifogar ditt CV och personliga brev i din ansökan. För att säkerställa rekryteringsprocessen så tar vi inte emot ansökningar via mail. Har du några frågor? Kontakta Etikansvarig Ulrika Simons, tel: 010-448 1111. Då det är semestertider ber vi om överseende med att det kan ta lite längre tid att återkomma om du lämnat meddelande på mobilsvar.

Sista ansökningsdag är 2018-08-26. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Ethics and Compliance Officer - Stockholm