Skanska

Distriktsekonom Hus - Kalmar

Distriktsekonom till Skanska Hus i Kalmar

Skanska Hus Sydost arbetar med husbyggande i Småland, Blekinge, Östergötland, Öland och Gotland inom såväl projektutveckling som i traditionell entreprenadform. Vi bygger hus, såsom bostäder, kommersiella fastigheter, industrifastigheter och offentliga lokaler.

Vill du arbeta i ett bolag som är världsledande inom grönt byggande och säkerhet? Vi skapar hem och arbetsplatser som får människor och företag att växa. Vi hjälper våra kunder att nå sina visioner. Skanska erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och vi har tydliga ambitioner för vår verksamhet och medarbetarna.

Gillar du att vara spindeln i nätet? 

I rollen som distriktsekonom arbetar du med såväl löpande redovisning och prognosunderlag, uppföljning och rapportering, och övrig ekonomisk support för verksamheten. Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. 

• Att ta fram och sammanställa prognosunderlag för distriktet 
• Fungera som stöd till distriktets projekt vad gäller frågor kring fakturering, redovisning, skatter, försäkringar m.m. 
• Hantering/bevakning av leverantörs- och kundreskontra 
• Att vara distriktets kontaktperson gentemot Skanskas interna Affärsstöd 
• Rapportanalyser 
• Administration och arkivering av ekonomiska dokument 
• Visst utbildningsansvar för ekonomisystem samt utbildningsadministration.
• Larmlistor, räntefakturor, omkostnadsomföringar, projektanmälningar 

Utöver detta tillkommer vissa administrativa uppgifter för distriktet så väl som regionen i form av kontorstjänster, lokalbokningar, utskick, dokumentation samt systemhantering. 

Du kommer även i samarbete med regionekonomen, att arbeta med distriktets rapportering och uppföljning enligt instruktioner från Skanska Hus. Detta berör områden så som budget och prognos samt vissa ad hoc analyser och specialrapporter. 

Placeringsort: Kalmar

Du är initiativrik och strukturerad 

Vi söker dig som är färdigutbildad ekonom med några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Erfarenhet av rapportering, skattelagstiftning, prognos och budgetering från större företag samt förståelse och kunskap om redovisning och redovisningsregler är mycket meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att sammanställa och analysera ekonomisk information ses även detta som mycket meriterande. 

Vidare är dina IT-kunskaper goda och du har särskilt god kunskap i Excel samt gärna erfarenhet av större affärssystem som exempelvis Oracle. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Vi ser gärna att även din engelska är mycket god. 

Som person har du en god förmåga att förstå verksamheten och omsätta det i ekonomiska tal. Du är företagsam och tar egna initiativ för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vidare är du mycket noggrann och strukturerad. Du trivs i dynamiska miljöer som präglas av framåtanda och utveckling. Du kan ta alla typer av människor och uppfattas som positiv, trygg och förtroendegivande. 

Ansök idag – vi rekryterar löpande

Skicka din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Har du några frågor rörande tjänsten, kontakta Thomas Leijon 010-448 92 42. Vid frågor som rör rekryteringsprocessen, kontakta Johanna Tholin 010-448 78 15. Ansök idag eller senast 2018-12-31.

Välkommen till Skanska!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Kalmar . Publicerat : 30 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Distriktsekonom Hus - Kalmar