Skanska

Distriktschef Skanska Asfalt Entreprenad norr - Luleå, Skellefteå, Umeå

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045 och i våra egenutvecklade projekt redan 2030. Vi drivs av starka värderingar och tro på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden. Vår ambition är att vara en förebild som samhällsutvecklare och därför behöver vi aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att delta i samhällsdebatten och sträva mot att arbeta nära våra kunder i hållbarhetsfrågor. Vi utvecklar våra städer för att möta morgondagens behov, med hänsyn till både människa och miljö.

 

Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

 

Region Asfalt och Bergmaterial norr levererar olika bergprodukter samt tillverkar och lägger asfalt. Vi tar också emot, bearbetar och återanvänder schaktmassor och asfalt. Vi utför också fräsning och losshållningsarbeten i hela Sverige. Regionen sträcker sig i huvudsak från Gävle och norrut och består av fem distrikt: Mobil Entreprenad, Entreprenad Södra Norr, Entreprenad Norra Norr, Tillverkning och Infraservice Norr.

 

Till distrikt Entreprenad Norra Norr med verksamhet i Västerbotten och Norrbotten söker vi nu en ny distriktschef.

 

Värderingsstyrd och målfokuserad distriktschef

I rollen som distriktschef leder och utvecklar du verksamheten och dina medarbetare tillsammans med din ledningsgrupp. Genom ett värderingsstyrt och nära ledarskap skapar du rätt förutsättningar för dina medarbetare att lyckas och växa – du bygger lyckosamma team och en hållbar kultur. Vår viktigaste resurs är våra medarbetare och i ditt personalansvar ingår att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare.

 

Ditt uppdrag är i huvudsak att:

  • Leda och utveckla verksamheten i distriktet utifrån Skanskas övergripande strategi, policy och värderingar
  • Säkerställa kompetensförsörjning och succession i distriktet
  • Driva distriktet mot uppsatta mål baserade på regionens affärsplan med tydligt fokus på lönsamhet
  • Säkerställa distriktets ekonomiska resultat och ekonomiska utveckling samt att ditt distrikt levererar i alla processer från marknad/sälj/anbud till färdigställt projekt
  • Leda distriktets ledningsgrupp
  • Delta i regionens ledningsgrupp och aktivt verka för att optimera hela regionens och SIS samlade potential
  • Etablera och utveckla kund- och intresserelationer
  • Säkerställa konkurrenskraft i existerande marknad samt identifiera och verka för nya affärsmöjligheter i distriktet.

 

Placeringsort är Luleå, Skellefteå eller Umeå.

 

Som ledare på Skanska har du en nyckelroll och vi ser till att du får stöd och hjälp i ditt ledarskap i form av ledarskapsutveckling samt olika nätverk. Vi jobbar framgångsrikt med vår arbetsmiljö för att säkerställa en trygg och säker arbetsplats för våra medarbetare och vi ligger i framkant vad gäller grönt byggande.

 

Engagerad och affärsinriktad ledare!

Du är en erfaren, modern och trygg ledare som arbetar nära ditt team och som är bra på att stötta och utveckla både individer och grupper. Att utveckla verksamhetens potential genom att tydligt kommunicera mål och leda genom dina medarbetare är givet för dig.

 

För att bli aktuell för rollen ser vi att du har 5-10 års erfarenhet av en linjechefsbefattning inom en liknande verksamhet samt personalansvar. Du har också tidigare erfarenhet av att ha bedrivit förändringsarbete framgångsrikt. Du står för ett tydligt och gott affärsmannaskap och förstår vikten av att skapa förutsättningar för affärer som gynnar så väl leverantör som beställare. Att skapa goda och professionella relationer med kunder och medarbetare är A och O för dig.

 

Du har relevant universitets/högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 

Som person är du drivande, engagerad och resultatfokuserad. Du tror på kommunikation och samarbete och har ett starkt engagemang för verksamheten och dess utveckling. Du skapar tydlighet, framåtanda och god laganda genom ditt sätt att leda och står tydligt upp för våra värderingar.

 

Ansök idag

Eller senast 15 augusti. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor kring tjänsten är du också välkommen att kontakta Daniel Nilsson, regionchef Asfalt och Bergmaterial Norr: 070-342 58 88. Vi går igenom ansökningar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som de genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Luleå, Skellefteå, Umeå . Publicerat : 1 juli


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Distriktschef Skanska Asfalt Entreprenad norr - Luleå, Skellefteå, Umeå