Skanska

Digital ledare Design Hus Norr - Flexibel placeringsort

Vill du bidra till att göra tekniken mer tillgänglig för alla på våra byggarbetsplatser?

 

Skanskas husverksamhet i Norr består av fyra distrikt, där vi har fokus på såväl bostäder, skolor, kommersiella fastigheter och byggprojekt inom tung industri.

 

Vår husregion präglas av ständig utveckling och förbättring. Vår övertygelse är att nöjda medarbetare leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden. Vi befinner oss i en spännande förändringsresa där digitaliseringen av vår verksamhet/våra projekt har avgörande inverkan och vi vill gärna att du följer med!

 

 

Arbeta som Digital ledare Design

Som digital ledare design, på Skanska, är du ett viktigt stöd till vår produktion när det gäller att bidra med djupare förståelse för hur digitala verktyg kan bidra till mer effektiva projekt. Du kommer ingå i en verksamhetsstödjande funktion och vara en del av gruppen för projekteringsledning. Tillsammans bidrar ni med teknisk kvalitetssäkring och effektivisering av hela byggprocessen - från utveckling och anbudsskede till genomförande och teknisk förvaltning.

 

En stor del av rollen handlar om att kravställa BIM-modeller, inspirera att använda olika digitala arbetssätt samt arbeta med 3D-samordning. Du kommer dessutom att stötta vår husproduktion när det gäller att bli bättre på att använda 3D modeller.

 

Det innebär bl a:

• Arbeta i alla olika faser av byggprocessen – från utvecklingsarbete och tidiga anbudsskeden till projektering och produktion.

• Vägleda projekteringsgruppen till att skapa rätt förutsättningar för kalkyl och produktion.

• Stötta produktionen på byggarbetsplatserna i våra digitala arbetssätt som 3D-modell i produktion, 3D-APD plan och mängdavtagning från 3D-modell.

• Hålla i samordningsmöten mellan olika discipliner i projekteringsfaserna inkl. genomgång av kollisioner och andra kritiska moment.

 

Inom Skanska har vi ett upparbetat nätverk med andra digitala ledare och där är du med och aktivt bidrar till att dela erfarenheter och kunskaper.

 

 

Vem söker vi?

För att vara framgångsrik i rollen som Digital ledare behöver du en förståelse för byggprocessen och dess olika delar. Därför ser vi gärna att du hunnit vara med och jobbat i några byggprojekt. Du har troligen en byggteknisk utbildning som exempelvis högskole-/civilingenjör eller KY-utbildning.

 

Givetvis har du lätt att samarbeta med olika människor och gillar att skapa engagemang. Detta i kombination med att du har ett äkta intresse av IT och teknik. Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta modellorienterat och har arbetet med BIM-modeller. Exempel på program som vi också använder är Naviswork, Solidbri och Autodesk serie.

 

 

Placeringsort är flexibelt

Luleå, Umeå, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Västerås eller Borlänge är möjliga orter.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 19 oktober. Du anmäler ditt intresse genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Urval kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

 

Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta Fredrik Silfvernagel, Operativ chef på 010-448 85 65.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 14 timmar . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 23 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Digital ledare Design Hus Norr - Flexibel placeringsort