Skanska

Digital förändringsledare till BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Tillsammans bygger vi hållbara hem till lågt pris för alla. Tack vare våra kombinerade erfarenheter kan vi göra det med god design, funktion och kvalitet. Vi har medarbetare i Sverige, Norge och Finland och ansvarar för hela värdekedjan från produktutveckling ända fram till inflyttning.

 

Vi söker dig som ska driva den digitala utvecklingen inom BoKlok

 

Vårt mål är att göra digital informationshantering till en naturlig del av BoKlok´s vardag och att vi tillsammans kan skapa effektivare processer och ge slutkunderna ett bättre erbjudande. Som Digital förändringsledare kommer du att arbeta med att utveckla, samordna och implementera digitala arbetssätt och verktyg i organisationen.

 

I din beställarroll har du hjälp av IT organisationerna i Skanska.  Du kommer att ha ena foten i Skanskas IT nätverk och en fot i BoKlok´s verksamhet. Våra industriella processer har stor potential att effektiviseras ytterligare, men arbetet har också externt fokus och omfattar också digitala erbjudande i våra produkter och kommunikation med kunder. I rollen som Digital förändringsledare rapporterar du direkt till en av medlemmarna i ledningsgruppen och du är också delaktig i de styrgrupper som finns för Digitalisering och Utveckling av vår fabrik i Gullringen, Vimmerby.

 

Dina arbetsuppgifter:

  • Utveckla och implementera BoKloks strategi för Digitalisering.
  • Fånga upp verksamhetens behov av hjälpmedel och verktyg
  • Agera beställare av utvecklingsprojekt, teknisk support och förvaltning av system  från Skanskas IT organisationer i Sverige, Norge och Finland. 
  • Budgetera IT/Digitalisering och styra investeringar
  • Leda och koordinera program/projekt initierade av BoKlok
  • Stöd i förändringsarbete när det gäller användande och utveckling av digitaliserade verktyg, men också erbjudande till kund.
  • Initialt fokusera på vår projekteringsprocess och system för styrning i vår fabrik i Gullringen.

Placeringsort är Stockholm eller Malmö.

 

Din profil

Du har erfarenhet av att framförallt jobba med att utveckla och implementera digitaliserade arbetssätt men även erfarenhet av förvaltningsfrågor. Att du känner till bygg- och projektutvecklingsprocessen är en fördel men inget absolut krav, då BoKlok jobbar med en industrialiserad byggprocess. Kunskap om design- och projekteringsstöd (CAD/BIM) är starkt meriterande. Vi söker dig som är lyhörd, driven och samarbetsvillig. Din svenska och engelska är flytande i tal och skrift.

 

Du är energisk och förtroendeingivande, har alltid kunden i fokus och trivs med att skapa nya kontakter och nätverk, både inom och utanför BoKlok.

 

Du är van vid en roll där man driver förändring. Du är uthållig och tycker om att driva igenom nya processer. Resor ses som en del av arbetet då du även kommer att resa till Helsingfors, Oslo och vår fabrik i Gullringen (Vimmerby).

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trivsam och flexibel arbetsplats med branschens nöjdaste kunder. Ett prestigelöst och engagerat team som dagligen arbetar för att hålla hög kvalité till våra kunder. Nära till skratt samt en vilja att alltid göra sitt bästa!

 

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta CFO Lars Gath på 010-448 33 52.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Digital förändringsledare till BoKlok