Skanska

Arbetsmiljöingenjör Stora Projekt - Stockholm

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm i Kungens Kurva och Vinsta, utbyggnad av Mälarbanan och järnväg i Sundbyberg.

 

Framtidens Slussen blir en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen, kultur, restauranger och caféer.

 

Med femdubblad kapacitet att släppa ut vatten från Mälaren till Saltsjön minskas också risken för översvämningar i Stockholm och Mälardalen. Det säkrar vattentillgången för de cirka två miljoner människor som får sitt dricksvatten från Mälaren.

 

Vi söker en arbetsmiljöingenjör som vill vara med på vår resa.

 

Tjänsten ingår i projektstöd, en övergripande stödfunktion till projektet som hanterar frågor inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

 

Du är lösningsfokuserad och får det att hända

 

Arbetsmiljöingenjören har många kontaktytor och är en exponerad och synlig resurs i projektet, där kontakterna kan vara både inplanerade och spontana. I rollen ingår utveckling av arbetssätt med målsättningen att projektet ska genomföras utan allvarliga arbetsmiljöolyckor.

 

Du har en ledande roll i det övergripande arbetet som är kopplat till projektets hälsa- och säkerhetsarbete.

 

Vidare ingår i tjänsten bl a:

 

• Nära kontakt med produktionsorganisationen, beställaren och vid behov kontakt med AMV och Arbetsmiljöinspektionen

• Följa upp rapporterade olyckor, tillbud och avvikelser/observationer i syfte att utreda orsak och identifiera behov av samt genomföra fokusåtgärder/insatser för att förhindra återupprepning

• Dokumentera/rapportera, dra lärdom, sprida information och lyfta goda exempel i syfte att arbeta med ständiga förbättringar

• Bistå projektet i alla förekommande arbetsmiljöfrågor, tolkning och vägledning av lagar, regler och anvisningar inom arbetsmiljöområdet

• Delaktig i arbetet med att hålla projektets arbetsmiljöplan och tillhörande dokument uppdaterade

• Delta och/eller leda skydds- och miljöronder

 

Kort sagt ser arbetsmiljöingenjören till att saker och ting händer, att gemensamt med produktionsorganisationen planera och genomföra projektet på ett säkert sätt.

 

Du har produktionsbakgrund och vill vidare

 

Vi söker en person som har 10 års praktisk erfarenhet av att arbeta ute i projekt inom bygg- och anläggning med en lämplig utbildning och på senare år kompletterat med en påbyggnad inom arbetsmiljö. Du har troligen en motsvarande roll idag men har en vilja att ta dig an ett större ansvar och framförallt vill till ett stort projekt med stora möjligheter till utveckling.

 

De personliga egenskaperna är mycket viktiga då rollen är exponerad och handlar mycket om det personliga mötet och kommunikation med andra människor. Andra egenskaper som vi värdesätter är din analytiska förmåga och kapacitet att dra olika slutsatser av statistik och observationer inom ditt specialområde och ta initiativ till åtgärder för att uppnå förbättring. Du är i grunden en öppen, nyfiken och social person som har förmågan att nå fram till andra på ett övertygande sätt.

 

Är det dig vi beskriver?

 

Ansök idag

 

Registrera din CV och ett personligt brev via länken. Sista ansökningsdag är 31 januari. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Blixt, ansvarig Projektstöd 010-449 51 99.

 

Vi ser fram emot din ansökan.

 

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 december

Kategorier : Bygg & Anläggning Övrigt


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör Stora Projekt - Stockholm