Skanska

Anbuds-/kalkylingenjör Väg och Anläggning - Stockholm

På Väg och Anläggning bedrivs olika mark-, energi-, och anläggningsprojekt åt näringsliv, stat och kommun. Vi arbetar med en rad spännande projekt och söker nu en Anbuds-/kalkylingenjör Betong till vårt anläggningsdistrikt i Stockholm.

Vill du ingå i ett vinnande team där dina kalkyler vinner projekt för Skanska! 

Du har en väldigt viktig roll i våra projekt. Du medverkar ofta i tidiga skeden och i anbudsarbeten där du kalkylerar kostnaden för projektet utifrån ritningar, materialspecifikationer och tidplaner. 

Dina kalkyler ligger till grund för våra anbud och är avgörande för att kunden skall välja oss. Anbuden är i regel stora och komplexa med utmanande och tekniska utmaningar. 
Som Anbuds-/kalkylingenjör är du dessutom delaktig i uppstarten av projektet och kan initialt vara placerad i projektet och skapa förutsättningar för att åstadkomma säkra arbetsplatser, hög kvalitet, gröna lösningar och förutsägbar lönsamhet i våra projekt. 

Vidare innebär rollen du arbetar med olika delar inom anbudsprocessen såsom: 

• Kalkylera kostnader för våra olika projekt 
• Genomföra pris och offertförfrågningar på material och hos underentreprenörer 
• Läsa förfrågningsunderlag, utföra tidsplanering och ta fram underlag för riskinventering 
• Undersöka tekniska lösningar och undersöka alternativa metoder och material 
• Skriva anbudsbrev, ta fram underlag för slutgenomgångar och verka som stöd under förhandling 
• Ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler 
• Prissättning av ÄTA samt hjälp vid avstämning och prognos 

Arbetet bedrivs i ett nära samarbete med projekten och det är 
viktigt att skapa/underhålla relationer och ha en tät dialog med vår producerande personal, leverantörer och underentreprenörer. Arbetet är självständigt med eget ansvar men man har också mycket kontakt med kollegor inom kalkylenheten. Att arbeta med kalkyl och anbud på Skanska är både spännande och utmanade! Dessutom finns möjlighet till vidareutveckling inom kalkyl och anbudsarbete via olika utbildningsinsatser som bland annat sker årligen. 

Att räkna på projekt är din passion 

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från betongproduktion, du har jobbat i många år inom anläggningssidan. Du tycker att det är roligt att jobba med anbudsarbete och vill utveckla och utvecklas inom det. 

Din utbildningsbakgrund kan vara byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande. Har du erfarenhet av kalkyl och anbudsarbete eller arbete inom väg- och anläggning som t ex platschef eller arbetsledare är det mycket meriterande. 
För att lyckas som Anbuds-/kalkylingenjör är det viktigt att du är strukturerad, har lätt för att samarbeta, ser möjligheter och har ”entreprenörsanda”. Du är dessutom målinriktad och kreativ samt har ambition att utvecklas inom kalkyl. 

Placeringsort: Stockholm

Tveka inte!

Registrera din ansökan snarast (senast 23 december 2018) då vi gör urval och intervjuer löpande. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Linder, Distriktschef 010-448 04 96. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Anbuds-/kalkylingenjör Väg och Anläggning - Stockholm