Östersunds kommun

Vill du hjälpa oss att göra skillnad för personer med funktionsnedsättning?

Tillsvidare på heltid med tillträde 181201 eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är dag, kväll och helgtjänstgöring.

 

Östersunds kommun, Vård och Omsorgsförvaltningen söker två erfarna, engagerade och kreativa stödpedagoger som vill vara med och bygga upp stödpedagogsfunktionen i vår förvaltning. Tjänsterna är organisatoriskt placerade i sektor LSS och Förvaltningsövergripande sektor (FÖS)

 

I Sektor LSS finns 84 LSS och SOL bostäder och vi arbetar med att ge stöd i hemmet till ca 500 personer med funktionsnedsättning. I Förvaltningsövergripande sektor (FÖS) finns daglig verksamhet där strax över 400 medborgare med funktionsnedsättning arbetar på ca 70 arbetsplatser, samt elevhem där 30 elever från länets kommuner bor för att möjliggöra sin skolgång.

 

Stödpedagogerna driver och utvecklar verksamheten och ska tillsammans med medarbetare och enhetschef arbeta för att säkerställa att verksamheterna följer gällande lagstiftning och erbjuder god kvalitet för våra medborgare.

 

Stödpedagogerna ska bredda och fördjupa kompetensen i vår verksamhet samt höja kvalitén på innehållet i de insatser som den enskilde är i behov av.

 

Tillsammans arbetar vi för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete, sysselsättning och att kunna delta i samhällslivet utifrån sina förutsättningar.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du är en del av det dagliga arbetet med medborgarna, men med särskilda ansvarsområden. I rollen som stödpedagog ansvarar du för att beslutade metoder och arbetssätt implementeras i verksamheten och att arbetet med våra medborgare håller god kvalitet. I samverkan med enhetschef även ta initiativ till åtgärder samt planera och följa upp dessa. Du arbetar med att stödja, motivera och handleda såväl medborgare som kollegor.

Som stödpedagog ansvarar du också för att tillsammans med medarbetare och enhetschef driva den pedagogiska utvecklingen i verksamheten. Stödpedagogen har ett nära samarbete med enhetschef som tillsammans säkerställer uppföljning och utvärdering av uppnådda resultat.

Du omvärlds bevakar genom att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder inom LSS. Som stödpedagog ska du vara en resurs för att tillämpa ett etiskt förhållningssätt som främjar den enskildes självbestämmande, integritet och delaktighet.

 

Kvalifikationer

För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng, med en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller specialpedagogik. Du bör ha kunskap om Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) och tydliggörande pedagogik.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som Stödpedagog, är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för medborgarnas behov. Du ska vara tålmodig och reflekterande, ha ett bra bemötande gentemot medborgare, kollegor och samarbetspartners. Du har god samarbetsförmåga, en hög servicekänsla och är flexibel. Arbetet kräver en god organisationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du engagerar och inspirerar dina kollegor i arbetet med medborgarna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från yrkesrollen och körkort är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marika Ulfson, enhetschef LSS 063-14 31 71
Niklas Edentoft, enhetschef Elevhem 063-14 47 18

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-10-07

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 7 oktober . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Vill du hjälpa oss att göra skillnad för personer med funktionsnedsättning?