Boliden

Processingenjör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Produktionsavdelningen Nischer RPN söker en processingenjör mot blyproduktion. Som processingenjör arbetar du främst med att planera, följa upp och förbättra anläggningens utnyttjande och kvalité genom ett nära samarbete med operatörer och arbetsledare för blykaldo och blyraffenering.

Som processingenjör på produktionsavdelningen Nischer så är ditt huvuduppdrag att ansvara för anläggningsutnyttjande och kvalité för processavsnittet bly. I rollen ingår att utgöra operativt stöd till operatörer och strategiskt stöd till avdelningen samt till projekt på Rönnskär. Du har ett flödesansvar med flera kund/leverantörs kontakter. Därför lägger vi stor vikt på din förmåga att kommunicera med flera olika yrkeskategorier. Arbetsuppgifterna kan vara av stor komplexitet och spänner över ett brett område inom vår verksamhet och därför ingår i uppgifterna att vara processavsnittets kontakt mot Rönnskärs processutvecklingsavdelning.

Du kommer även att bidra till att utbilda och utveckla medarbetare.

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående, systematisk och problemlösare. Du har mycket lätt för att arbeta i olika team, ofta med dig själv som ledare. Vidare är du analytisk och ansvarsfull. För att lyckas i arbetet har du förmåga att se helheten och kombinera långsiktigt tänkande med det löpande arbetet. Det är även en fördel om du har ett teknikintresse och en vilja att hela tiden lära dig nya saker.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Ingenjörsutbildning med inriktning mot teknisk kemi, metallurgi eller motsvarande.
  • Några års erfarenhet av kvalificerat likvärdigt arbete
  • Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska)
  • Goda IT-kunskaper
  • B-körkort

Meriterande är:

  • Erfarenhet av projekt- och utvecklingsarbete inom processindustri eller annan tung industri
  • Kännedom om New Boliden Way, LEAN och Maximo 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm. 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Johan Marklund, 
Johan.emil.marklund@boliden.com 
tfn 0910-77 39 17

Facklig information

Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, tfn 0910-77 31 75  
Mikael Norrby, Unionen, tfn 0910-77 37 45
Anders Wikström, Ledarna tfn 0910-77 30 00.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Göting, Human Resources, tfn 0910-77 31 40, E-mail: Linda.Goting@boliden.com 

Vi vill ha in din ansökan senast den 30/11- 2018

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Rönnskär

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processingenjör