Östersunds kommun

Verksamhetsutvecklare IT

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag närmare 40 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra grupperingar, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt.

 

Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll.

 

 

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare står du för att vara en kreativ kraft med idéer och nya angreppssätt som leder till resultat. Du utvecklar och förfinar arbetssätt och metoder som leder till en mer effektiv användning av våra resurser. Du arbetar nära förvaltningens chefer och övrig verksamhet inom förvaltningen. Du fungerar som stöd, men du kommer också att leda projekt och utvecklingsuppdrag.

 

Andra delar är att ta fram underlag till beslut och handlägga och utreda kommunövergripande IT-ärenden och bygga lösningar i vår robotprogramvara. Utbildning för det erbjuds.

 

Det är viktigt att kunna sätta sig in i kommunens verksamheter, förstå deras behov och utifrån ett helhetsperspektiv översätta behoven till tekniska krav/funktioner.

 

Du kommer att arbeta med att skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

 

Personliga egenskaper och kvalifikationer

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initiativ, är självgående i ditt arbetssätt och sätter igång aktiviteter för att uppnå mål. Du har lätt för att samarbeta med andra människor, du är engagerad och förtroendeingivande samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar också ditt arbete på ett effektivt sätt.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

 

 

Vi söker dig som har erfarenhet inom:

-Verksamhetsutveckling med hjälp av IT eller digitalisering

-Projektledning av stora och små projekt inom IT.

-Förståelse av processkartläggning

-Förståelse för programmering.

 

B körkort erfordras.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Marie Fryklöf områdeschef 063-14 49 10

Anneli Lagerström teamchef 063-14 36 88

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-02-09

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 9 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 15 januari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Verksamhetsutvecklare IT