Östersunds kommun

VA-ingenjör till Avfall VA

Vikariat ett år på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Avfall VA är en trivsam arbetsplats inom teknisk förvaltning med 90 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, vatten- och avloppsledningsnät, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

En av våra VA-ingenjörer går på föräldraledigt samtidigt som antalet ärenden som kommer in ökar i takt med att vi bygger ut vårt ledningsnät. Därför söker vi nu ett vikariat för tjänsten, med start så snart som möjligt, för ca ett år framåt eller enligt överenskommelse. Under vikariatet kommer du se till att de vardagliga arbetsmomenten flyter på.

 

Arbetsuppgifter
Innehållet i tjänsten innebär i huvudsak ansvara för utvecklingen av det framtida VA-systemet. Du kommer att arbeta med och ha ansvar för VA-anslutningar till kommunens ledningsnät, VA-taxa samt ABVA. Du kommer ha ett strategiskt ansvar och arbeta förvaltningsövergripande i tidigt skede med detaljplanefrågor och exploateringar samt vara delaktig i beräkningar av intäkter i form av anläggnings- och brukningsavgifter. Planeringsansvaret inrymmer även ett fokus på att planlägga utbyggnad och förstärkning av det befintliga ledningsnätet där du också har ett nära samarbete med ansvarig för förnyelseplaneringen.

 

Kvalifikationer
Högskole-/Universitetsutbildning inom väg- och vattenbyggnad, vatten- och miljöteknik, VA-teknik eller motsvarande kunskap är ett krav för tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor och partners såväl som med kunder. I arbetet förväntas du kunna ligga steget före och med god förmåga att se både det större och mindre perspektivet. Du är självgående, kan driva projekt och har en vilja och förmåga att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till resten av organisationen.

Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. För tjänsten krävs körkort för personbil.

Det kan bli aktuellt att säkerhetsklassad befattningen. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Urval och intervjuer kan ske fortlöpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Erik Larsson

063-14 43 61

enhetschef

Marcus Kihlander

063-14 31 70

kontaktperson

Erika Johansson

063-14 31 75

facklig representant Vision

Christian Forslund

076-136 54 13

facklig representant Sveriges Ingenjörer

Matz Hasselbom

063-14 33 17

 

 

Sista ansökningsdag

2021-08-08

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 6 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb VA-ingenjör till Avfall VA