Östersunds kommun

Upphandlare med inriktning mot entreprenad

Tillsvidare 100% Tillträde sker enligt överenskommelse

 

Åtta kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Idag består upphandlingskontoret av nio medarbetare som alla sitter på Rådhusgatan, centralt i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

 

Östersunds kommun satsar på upphandlingskontoret med kompetensutveckling. Därför om du är nyfiken och driven har du stora möjligheter att växa i din roll.

 

Östersunds kommun kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och med stora möjligheter till kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård. Möjlighet till distansarbete finns.

 

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans.

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att i nära samverkan med våra beställare professionellt och affärsmannamässigt genomföra upphandlingar inom många olika områden. Den här tjänsten innefattar att säkerställa att varor, tjänster och entreprenader upphandlas med gällande lagstiftning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/ eller YH-utbildning inom inköp, ekonomi, juridik eller teknik, alternativt annan utbildning i kombination med den erfarenhet vi efterfrågar.

 

. Kunskap inom entreprenadjuridik och erfarenhet av entreprenadupphandlingar är ett krav, dvs erfarenhet och tillämpning av branschbestämmelser såsom AB 04, ABT 06 och ABK 09.

. Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom bygg-/fastighetsbranschen.

. Mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning.

. Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

 

Meriterande

. Erfarenhet av inköps-/upphandlingsarbete.

. Har du goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling är även det en merit.

. Vana av upphandlingsverktyget TendSign.

. Erfarenhet av att arbeta konsultativt och i projektform.

 

Profil

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad vilket hos oss betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbetssätt. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare. 

 

Referenser kommer efterfrågas vid Intervju.

 

Intervjuer och tillsättning kan ske innan ansökningstiden

 

Upplysningar

 

Områdeschef

Gustaf Danielsson

063-14 45 87

 

Sista ansökningsdag

2023-04-05

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Upphandlare med inriktning mot entreprenad