Östersunds kommun

Studie- och yrkesvägledare till Lärcentrum

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Social-och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är indelad i tre sektorer. En av sektorerna är sektor kompetens, arbete och försörjning där Lärcentrum ingår. Inom sektorn finns också Arbetsmarknadsenheten, Navigatorcentrum, Integrationsservice och Försörjning. Inom sektorn arbetar ca 85 medarbetare.

 

Lärcentrum har det samlade ansvaret för all vuxenutbildning i Östersunds kommun, vilket omfattar beställning av vuxenutbildning samt infrastruktur för vuxnas lärande. Lärcentrums huvuduppgift är att vara en mötesplats för vuxnas lärande, en mäklare av utbildning som matchar arbetslivets behov av kompetens och en motor för lokal och regional utveckling genom bland annat kompetensförsörjning och innovativa utbildningar. Cirka 4 200 elever studerar årligen via den kommunala vuxenutbildningen i Östersund.

 

 

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att arbeta med att informera och vägleda vuxna inför deras studie- och yrkesval. Studie- och yrkesvägledningen på Lärcentrum bedrivs i enlighet med vuxenutbildningens styrdokument. Du kommer arbeta med att upprätta individuella studieplaner och vara delaktig i antagningsprocessen till vuxenutbildning. Du kommer ingå i ett team med tre andra studie- och yrkesvägledare. I arbetsuppgifterna ingår också samverkan med andra verksamheter i kommunen, arbetsliv, myndigheter och övrig studie- och yrkesvägledning i regionen. Du kommer ha ett nära samarbete med de utbildningsanordnare som har avtal med Östersunds kommun för genomförande av utbildning.

 

 

Kvalifikationer

Utbildning som studie- och yrkesvägledare är ett krav. Du har förmågan att se vad som behöver prioriteras och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat. Du har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift. Du är öppen och välkomnade i mötet med andra och är en person med god samarbetsförmåga.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Magnus Andersson

063-14 49 92

 

Sista ansökningsdag

2022-01-31

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 5 januari

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Studie- och yrkesvägledare


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Studie- och yrkesvägledare till Lärcentrum