Östersunds kommun

Specialpedagog/speciallärare till Tavelbäcksskolan

Tillsvidare 100%. Tillträde 9 augusti 2021 eller enl. överenskommelse.

 

Östersunds växer och utvecklas! Med närheten till fjäll och storslagen natur attraherar Östersund ständigt nya invånare. Kommunen som arbetsgivare har drygt 5 600 medarbetare i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Tavelbäcksskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem i område Odensala. Till hösten kommer ca 260 elever att gå på skolan. Med skog och sjö in på knuten som vi ofta nyttjar i undervisningen. Vid Tavelbäcksskolan finns även idrottshall, närhet till Storsjöbadet samt skidspår och skridskobana vintertid.

 

Vår specialpedagog går i pension till sommaren och därför behöver vi komplettera vårt team med ny kompetens inom specialpedagogik. Att arbeta som specialpedagog/speciallärare hos oss kommer att innebära att du har stora möjligheter att påverka vår framtida riktning gällande det främjande och förebyggande värdegrundsarbetet och arbetet med elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. Som specialpedagog/speciallärare arbetar du nära rektor och övriga elevhälsoteamet i skolans utvecklingsarbete inom såväl elevhälsa som med skolövergripande specialpedagogiska frågor.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara spindeln i nätet i arbetet med att:

- utveckla goda lärmiljöer på organisations-, grupp- och individnivå.

- arbeta med att utveckla förhållningssätt och relationskompetens.

-göra pedagogiska kartläggningar, vara behjälplig i utarbetandet av extra anpassningar och vid upprättandet av åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd.

-driva arbetet för att främja och förebygga diskriminering och kränkande behandling, med målet en trygg och välkomnande miljö för alla elever.

 

 

Kvalifikationer

Specialpedagogexamen/Speciallärarexamen eller annan specialpedagogisk kompetens arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dessa i det dagliga arbetet. Du har ett genuint intresse för elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel, är självgående, initierar utvecklingsinsatser och vågar prova nya arbetssätt.

 

Du är aktiv i att skapa kontakter och goda relationer med såväl kollegor, elever och vårdnadshavare och du har god förmåga att samarbeta med interna och externa aktörer. Du är noggrann, har förmågan att strukturera och planera dina åtaganden samt säkerställa att dokumentation sker enligt skolans rutiner.

 

Särskild komptens inom språk-, läs- och skrivutveckling samt läs- och skrivutredning är meriterande, och även erfarenhet och kompetens kring lågaffektivt bemötande och NPF.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat så vänta inte med din ansökan!

 

 

Upplysningar

rektor

Nina Wennberg Brandt

063-14 34 54

072-221 81 43

 

nås via skolans expedition

Fackliga representanter

063-143964

 

Sista ansökningsdag

2021-05-09

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 21 april

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Specialpedagog/speciallärare till Tavelbäcksskolan