Östersunds kommun

Socionom/samordnare våld i nära relation på Centrum mot våld

Tidsbegränsad anställning på heltid till och med 31 december 2022 med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

 

Centrum mot våld är ett samarbete mellan länets åtta kommuner men tillhör organisatoriskt Östersunds kommun, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

 

Centrum mot våld är ett kompetenscentrum mot våld i nära relationer och erbjuder stöd till våldsutsatta vuxna, barn som upplevt våld samt behandling till våldsutövare. Insatser ges som service och/ eller insats. De flesta insatser ges individuellt men verksamheten har även gruppverksamhet. Verksamheten har ett uppdrag i att verka som ett stöd till yrkesutövande, erbjuda utbildning samt att samordna kommunernas arbete mot våld i nära relation.

 

På Centrum mot våld arbetar sammanlagt fyra behandlare, verksamhetsledare och en regionkoordinator mot prostitution och människohandel. Arbetet sker utifrån uppsatta mål och innebär både stöd- och förändringsarbete. En viktig utgångspunkt är att våldsutsatta skyddas från fortsatt våld. Arbetet bedrivs utifrån den hjälpsökandes behov, med ett salutogent perspektiv på individens framtid.

 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge individuellt psykosocialt stöd till vuxna och barn som utsätts för våld. Arbetet innehåller också att tillsammans med kollegor ansvara och ge stöd till de som är placerade i enhetens olika jourboenden. Du kommer att ge konsultation till yrkesutövare. Tjänsten innebär samarbete/samverkan såväl med kommunerna som externt med andra myndigheter och organisationer.

 

Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har kunskap och kompetens inom våld i nära relationer samt erfarenhet av stödjande samtal och/eller förändringsarbete. Meriterande är utbildning i metoden Trappan-samtal för barn som bevittnat våld.

 

Du har förmåga att arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att ge stöd till medborgaren såväl med praktiska saker som med förändringsarbete genom samtal. Att vara flexibel och lösningsfokuserad är viktiga egenskaper i tjänsten.

 

Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Körkort är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Rekrytering sker löpande. Intervjuer sker 27-29 juni.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Mona Nilsson

063-14 35 93

enhetschef

Marita Ezimoha

063-14 32 52

073-2732460

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Maria Sjölin

063-14 30 62

 

Sista ansökningsdag

2022-06-26

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 15 juni

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionom/samordnare våld i nära relation på Centrum mot våld