Östersunds kommun

Socionomer/skolkuratorer Barn- och elevhälsan

Två vikariat om vardera 100% under perioden 19 augusti 2019 – 30 juni 2020.
Två vikariat om vardera 100% under perioden 19 augusti 2019 – 31 december 2019 med eventuell möjlighet till förlängning.
 
Barn- och elevhälsan är Barn- och utbildningsförvaltningens gemensamma organisation för barn- och elevhälsostöd till skolorna, både kommunala och fristående, och i viss omfattning även till förskolorna i Östersunds kommun. Inom enheten arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolkuratorer, psykologer, specialpedagoger/speciallärare, logopeder och pedagoger med spetskompetens. Sammanlagt arbetar i enheten drygt 60 medarbetare. Till Barn- och elevhälsan hör även Särskild undervisning vid sjukhus samt ett Skolfam-team.


Arbetsuppgifter

Som skolkurator arbetar du utifrån en helhetssyn på eleven i dess sammanhang; skola, hem och fritid. Elevhälsans uppdrag innebär att stödja skolorna i det främjande och förebyggande arbetet samt att stödja elevernas utveckling mot skolans mål. Utöver det främjande och förebyggande arbetet ingår för dig som skolkurator även:
- Arbete med olika stödinsatser för elever och föräldrar, exempelvis krissamtal, gruppsamtal, konflikthantering och relationsbearbetning mellan elever, elevgrupper, skolpersonal och föräldrar.
- Stöd och handledning av arbetslag och enskild personal.
 

Kvalifikationer

-Socionomexamen.
-Erfarenhet är meriterande, men vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet vad gäller helhetssyn, flexibilitet, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.
-Körkort och tillgång till bil.
 

Det här kan vi erbjuda

Spännande, utmanande och utvecklande arbete tillsammans med oss på Barn- och elevhälsan. Vi ser till att introducera dig väl i dina nya arbetsuppgifter. Du erbjuds friskvårdsbidrag, rabatterade tjänster mot netto- och bruttolöneavdrag och en mängd andra erbjudanden i vår förmånsportal ”Fördel Östersund”. Där får du också tillgång till pensionstjänsten Lifeplan.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Verksamhetschef Maria Stiberg 063-14 36 51, maria.stiberg@ostersund.se
Socionom Camilla Dahlén 070-190 94 38, camilla.dahlen@ostersund.se
Facklig företrädare SSR, Helene Bjärtå 073-275 48 98  helene.bjarta@ostersund.se
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.
 

Sista ansökningsdag

2019-05-26Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : Om 4 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionomer/skolkuratorer Barn- och elevhälsan