Östersunds kommun

Socialsekreterare Enheten för barn och familj

1-2 tillsvidareanställningar samt eventuellt ett vikariat på heltid. Tillträde snarast. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Enheten för barn och familj arbetar med att utreda, ge stöd och insatser till barn, ungdomar och deras föräldrar. Vi arbetar enligt Signs of Safety samt Barns Behov I Centrum (BBIC) som är ett enhetligt dokumentationssystem för den sociala barnavården.

 

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Enheten för barn och familj kommer du att arbeta med att utreda barns behov utifrån orosanmälningar och ansökningar. Med utredningen som grund gör du bedömningar och fattar beslut om insatser enligt SoL och LVU som du tillsätter och följer upp enligt gällande lagstiftning. Arbetet bygger på nära samverkan med andra myndigheter och samarbetspartners.

 

Vi erbjuder ett nära ledarskap, extern handledning, friskvårdstimme eller friskvårdpeng.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomexamen och har dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning inom området Barn och Unga. Det är meriterande att ha dokumenterad erfarenhet av barnavårdsutredningar. I socialt arbete behöver du ofta hantera svåra situationer som kräver mod och stabilitet. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet och mognad.

 

Blir du bli kallad till intervju kommer det att begäras att du har med dig examensbevis samt registerutdrag gällande misstanke- och belastningsregistret.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Therese Fernström

063-14 43 94

070-2371648

 

enhetschef

Trine Lundemo

063-144094

070-1906968

 

enhetschef

Helena Käller

063-143843

073-4607281

 

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Gisela Gudding

063-14 30 00

 

Sista ansökningsdag

2022-05-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socialsekreterare Enheten för barn och familj