Östersunds kommun

Samordnare för ledsagning och avlösarservice LSS och SoL

Vikariat på 50% med tillträde 3/1-2022 och ca 6 månader framåt inom sektor Funktionshinder, enheten för stöd & service

 

 

Arbetsuppgifter

Som samordnare för ledsagning och avlösarservice ansvarar du för att verkställa insatserna ledsagarservice och avlösarservice enligt LSS, samt ledsagning och avlösning enligt SoL. Målgruppen består av dels personer med funktionsnedsättningar inom LSS personkretsar och dels andra personer som behöver stöd för sin livsföring och då framförallt äldre människor. Ledsagning syftar till att bryta isolering och stötta personer till aktiviteter. Avlösning innebär att man istället för vårdnadshavare eller partner övertar vården i dennes hem.

 

I dina arbetsuppgifter som samordnare ingår att rekrytera personal och sammanföra dem med personer som är beviljad insats. Som samordnare har du även ett visst personalansvar som delas med enhetschef. Under pågående insats har du även ett ansvar för dokumentation och uppföljning i VIVA. I arbetet ingår även att ordna utbildning för de anställda. Du kommer vara en av tre samordnare som du även samarbetar med.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker skall vara utbildad socionom, vi ser gärna att du har tidigare arbetat med någon av de två målgrupperna och har erfarenhet av ledarskap.

 

Du som söker har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du bör ha en god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha förmåga att ta ansvar och ta egna initaitiv. Att vara samordnare innebär ibland snabba förändringar och det gäller att vara flexibel och möta dessa på ett bra sätt. Som samordare bör även kunna planera och prioritera ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och ett humanistiskt förhållningssätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse och engagemang för att arbeta i vårt team och med de personer vi möter.

 

Intervjuer kommer att ske löpande.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Lena Bergstrand

063-14 45 43

070-3385008

 

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Alexandra Woxlägd

063-14 45 63

 

Sista ansökningsdag

2021-12-12

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : För 20 timmar sedan

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare för ledsagning och avlösarservice LSS och SoL