FOI

HR-specialist inom rekrytering

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sverige säkerhets ökande behov.

Har du erfarenhet av rekrytering och vill arbeta i en forskningsverksamhet i framkant inom försvar och säkerhet? Då kan du vara den vi söker. 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Dina huvudsakliga uppgifter kommer vara inom rekrytering där du både kommer ansvara för hela rekryteringsprocesser samt stötta övriga kollegor i deras rekryteringar. Du arbetar konsultativt och nära verksamheten där du driver parallella rekryteringsprocesser inom olika specialistområden tillsammans med ansvariga chefer. Då alla tjänster på FOI är säkerhetsklassade kommer du även genomföra säkerhetsprövningsintervjuer. 

Med tiden kan du även komma att ansvara och driva frågor inom något rekryteringsområde efter behov och intresse.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och några års erfarenhet av rekryteringsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering och är en van systemanvändare. Har du dessutom erfarenhet av rekrytering inom staten samt erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövningsintervjuer är det meriterande.

Som person har du mycket god förmåga att samarbeta och har lätt för att skapa relationer samt att bygga förtroende. För att lyckas i arbetet krävs det att du är strukturerad och självgående. För dig är det naturligt att sätta upp och hålla tidsramar där du bidrar med goda resultat och är uthållig i ditt arbete. I den här rollen är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i en växande rekryteringsgrupp på 3-4 personer på Personalenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html ml 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 14 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta personalchef Torgny Hagelin. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-14

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:
Torgny Hagelin
tfn: 
+46 855 50 30 00

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.


Ansök nu

 


 

Sista ansökningsdag : För 21 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 juli

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb HR-specialist inom rekrytering