Östersunds kommun

Praktiksamordnare

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Utrymme för utveckling - på riktigt

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Vård- och omsorgsförvaltningen är den största av förvaltningarna i Östersunds kommun och arbetar på uppdrag av Vård- och omsorgsnämnden. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. De främsta målgrupperna är äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga. För att kunna säkerställa att vi även i framtiden kan ge en god vård och omvårdnad är det av största vikt att vi säkerställer att vi har kompetenta och engagerade medarbetare i våra verksamheter. Förvaltningen har därför ett stort behov av att säkra och utveckla kompetensutveckling för sin personal.

 

Till arbetet som praktiksamordnare söker vi nu dig med stort intresse för utbildning och människors framtid, som har lätt för att bygga långsiktiga relationer och som trivs i en bred och stöttande roll där god servicekänsla och ett strukturerat arbetssätt är självklart för dig.

 

Känner du dig träffad? Sök då till oss!

 

Arbetsuppgifter

I rollen som praktiksamordnare kommer du att vara en mångsysslare inom området praktik, utbildning och handledning. Du kommer att ansvara för praktikfrågor kopplat till de flesta yrkeskategorier inom vår förvaltning där det ingår att samordna, administrera och utveckla vår student- och elevhantering, från grundskolans prao i årskurs 8 till olika universitetsutbildningar. Förutom samordning och löpande administrativa arbetsuppgifter ingår också samverkan med en rad olika aktörer och arbete med utvecklingsfrågor.

 

Du kommer att arbeta på Enheten för Personal och kompetens vars främsta uppdrag är att ge stöd till förvaltningens ledning och interna verksamheter kopplat till kompetensförsörjning och kompetensutveckling. Hos oss arbetar idag åtta personer med olika uppdrag. En naturlig del i din vardag kommer vara att tillsammans med dina kollegor ingå i relevanta nätverk och vara delaktig i att driva frågor som rör kompetensförsörjning och kompetensutveckling i förvaltningen.

 

Vi är placerade i nya fina lokaler på Solliden där vi arbetar enligt aktivitetsbaserat arbetssätt, vi har inga fasta kontorsplatser utan väljer vår arbetsplats för dagen utifrån arbetsuppgifternas karaktär.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du trivas med att skapa och bibehålla goda relationer. Du behöver också vara strukturerad och trygg i att kunna prioritera mellan flera parallella arbetsuppgifter. Att arbeta mot uppsatta deadlines och att fatta självständiga beslut är inga problem för dig. Rollen ställer krav på egen initiativförmåga och flexibilitet då arbetet innefattar såväl självständigt arbete som samarbete med andra. Du ska trivas med att arbeta serviceinriktat och stöttande för att underlätta för verksamheterna i deras praktikmottagning.

 

Mycket av ditt arbete behöver kommuniceras internt och externt på ett tydligt och pedagogiskt sätt, varför det är viktigt att du är bekväm med att förmedla information på svenska, både i tal och skrift.

 

Kvalifikationer:

- Eftergymnasial utbildning

- Flerårig arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsförvaltningens verksamhetsområde

- Administrativ erfarenhet

 

Vi ser gärna att du har:

- Erfarenhet av att ha arbetat i en roll där du skapat samverkan mellan utbildare och arbetsliv inom vård och omsorg

- Varit involverad i arbete som rör samordning av Prao, APL, LIA, VFU eller övriga praktikformer

- Erfarenhet av att arbeta i en roll som verksamhetsstöd

- Körkort

 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver ej skickas med. Uppvisande av detta samt eventuell referensbegäran blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Gerd Eriksson

063-14 37 56

facklig representant Vision

Stefan Söderberg

063-14 43 59

 

Sista ansökningsdag

2023-03-26

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 1 mars

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Praktiksamordnare