Östersunds kommun

Planarkitekt

Östersunds kommun växer och vi söker dig som vill vara med i det spännande arbetet med att utveckla Jämtlands största stad och dess omland!

 

Planeringen av det framtida Östersund är ett lagarbete med många inblandade och Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utmaning. Förvaltningen har en bred kompetens inom samhällsbyggnadsområdet fördelat på tre avdelningar: plan och bygg, miljö och hälsa samt lantmäteri och geodata. Gemensamt med andra förvaltningar skapar våra 80 medarbetare förutsättningar för en attraktiv och långsiktigt hållbar utveckling av kommunens fysiska miljö. Inom plan- och byggavdelningen arbetar 28 personer med kommunens fysiska planering, bygglov och tillsyn.

 

Arbetsuppgifter

Du blir en del av plangruppen som ansvarar för stadens planering. Vi arbetar med en mångfald av uppdrag, från förtätningsprojekt till stora stadsutvecklingsområden. I rollen som planarkitekt har du helhetsansvar för hela planprocessen och upprättar planförslag i samråd med andra förvaltningar, myndigheter, konsulter, medborgare och byggherrar. Du deltar från tidiga skeden till genomförande, ger råd och upplysningar till allmänheten i planfrågor och samarbetar med kollegor inom kommunen i samhällsbyggnadsfrågor.

 

Kvalifikationer

Du är arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller har annan likvärdig utbildning samt erfarenhet av att handlägga detaljplaner från privat- eller offentlig sektor. Du har vana att driva projekt och komplexa processer. Du har ett stort intresse för samhällsbyggnad. Yrkesrollen ställer krav på att du är drivande, arbetar strukturerat och lösningsfokuserat samtidigt som du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Vi värdesätter din förmåga att ta eget ansvar, initiativ och att du är noggrann. Arbetet är utåtriktat och kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort krävs - vi har bilpool. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

avdelningschef

Maria Boberg

063-14 37 66

facklig representant Sveriges Arkitekter

Ivar Sunesson

063-143621

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-19

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 5 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Planarkitekt