Östersunds kommun

Miljöskyddsinspektör med inriktning naturvård

Heltid, tillsvidare med start enligt överenskommelse.

Avdelningen Miljö och Hälsa ansvarar för tillsyn och myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel i kommunen och har dessutom i uppdrag att arbeta med kommunens strategiska miljöarbete och naturvård. Avdelningen består i dagsläget av 26 medarbetare, varav 12 inspektörer ingår i miljöbalksgruppen.

Miljö och Hälsa är en av fyra avdelningar på Samhällsbyggnadsförvaltningen. De andra avdelningarna är Plan och bygg, Kart och lantmäteri samt Administration. Förvaltningen har cirka 70 medarbetare. Kontoret ligger i centrala Östersund.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar strategiskt och målmedvetet med service och kvalitet. Just nu pågår flera projekt som syftar till att utveckla och tydliggöra förvaltningens arbetssätt.


Arbetsuppgifter
Arbetet innebär tillsyn enligt miljöbalken med en inriktning på naturvård, vattenbiologi, geologi och miljöfrågor i kommunens fysiska planering. I arbetet förekommer upprättande av handlingsplaner, remisser, inventeringar och miljöbedömningar.

Arbetet är omväxlande och innebär både kontors- och fältarbete.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser naturvårds- och miljöskyddsfrågor i ett helhetsperspektiv och vill ingå i ett engagerat team. Du har högskoleutbildning inom biologi, ekologi, geologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område, myndighetsarbete samt samhällsplanering är meriterande.

 

Du kommer att ha många kontakter med bland annat kommunala enheter, länsstyrelsen, företagare och allmänheten. Vi vill därför att du är utåtriktad och positiv och kan engagera andra, samt uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta men även kunna markera myndighetsrollen. Du behöver ha vilja att ta ansvar och god förmåga att slutföra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi arbetar med Microsoft Officeprogram och Ecos. Att du har datorvana är därför en förutsättning.

B-körkort krävs.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.


Kontaktpersoner

Lotta Skoog miljöchef 063-14 33 11, ann-charlotte.skoog@ostersund.se
Glenn Ålund facklig representant Vision 063-14 33 02
Kristina Tajani facklig representant Naturvetarna 063-14 33 97

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-01-21Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 21 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Miljöskyddsinspektör med inriktning naturvård