Östersunds kommun

Maskinförare/Miljötekniker till Gräfsåsens avfallsanläggning

Enheten Avfall Avloppsanläggningar inom teknisk förvaltning Östersunds kommun driver och utvecklar avfalls- och avloppsanläggningar. Enheten omfattar 8 avloppsreningsverk, ett 40-tal pumpstationer, en uppgraderingsanläggning för fordonsgas och en avfallsanläggning. Enheten kontrollerar också statusen i ett antal deponier och jordtippar runt om i kommunen där verksamheten sedan tidigare upphört.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Arbetsuppgifter

Som miljötekniker har du tillsammans med dina kollegor ansvar för det operativa arbetet vid Gräfsåsens avfallsanläggning. Gräfsåsen tar emot avfall från kommuner och verksamheter i hela länet. På anläggningen sker mottagning, sortering, mellanlagring, förbehandling och behandling av avfallet. Du får en roll kring avfallsanläggningens olika materialflöden och deltar i den operativa driften av avfallsanläggningen. Tillsammans ansvarar vi för att anläggningen uppfyller villkoren kopplade till anläggningens tillstånd och att aktuell lagstiftning efterlevs. Rollen innebär många kontaktytor och verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga delar på kommunen, tillsynsmyndigheten, anlitade entreprenörer, och våra kunder.

 

I arbetsuppgifterna ingår:

.Mottagning, kontroll, omlastning, förbehandling och behandling av allt inkommet avfall

.Anläggning och underhåll av samtliga hårdgjorda ytor samt planering av deponier

.Tillverkning av tätskikt

.Kort- och långsiktig planering av samtliga arbetsuppgifter på anläggningen

.I förekommande fall drift av gasstation

 

.Underhåll och daglig kontroll av maskinpark

.Daglig kontroll av anläggningens funktioner utifrån gällande tillstånd och kommunens arbete med miljö, arbetsmiljö, kvalitet och säkerhet

 

.I förekommande fall provtagning vatten och drift av pumpstation

.Aktivt delta och hålla sig uppdaterad i säkerhetsarbetet

.Avvikelserapportering

.Vara delaktig vid utredningar

.Delta i de utbildningar som arbetsgivaren anser nödvändiga för att utföra arbetet

.Underhåll av maskinpark

.Daglig kontroll av anläggningen och maskinernas funktioner utifrån miljö och säkerhet

.Ta hand om praktikanter och ferieanställda

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har miljöintresse och förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar. Du är en självgående, strukturerad och anpassningsbar person. För att trivas hos oss ska du trivas med arbeten som ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har god förmåga att skapa relationer med kunder och leverantörer. Du är trygg i din roll och agerar serviceinriktat med stort kundfokus. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av svetsning och service av fordon. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

 

B och C -körkort är ett krav samt förarbevis på hjullastare och grävmaskin.

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-08-19. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

arbetsledare

Christian Thorgerzon

070-363 84 49

arbetsledare

Håkan Bergdahl

063-143439

facklig representant Vision

nås via ovan angiven chef

 

Sista ansökningsdag

2022-08-19

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Maskinförare/Miljötekniker till Gräfsåsens avfallsanläggning