Östersunds kommun

Livsmedelsinspektör

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. Här finns närhet till både stad och en storslagen natur med fantastiska möjligheter till ett rikt friluftsliv.

Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala tillsynen inom miljö- och hälsoskydds-, livsmedels- och byggområdet.

Vi söker nu en ny medarbetare till området för livsmedelskontroll.

Livsmedelskontroll

Den svenska livsmedelskontrollens mål är att konsumenterna får säkra livsmedel, att de inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är tydlig och enkel att förstå. Livsmedelskontrollen ska vara riskbaserad, ändamålsenlig och likvärdig för alla företag och organisationer.

Kontrollmyndigheterna kontrollerar att företagen är medvetna om eventuella risker när de producerar, serverar eller distribuerar mat och dricksvatten, att de följer bestämmelserna i lagstiftningen och att de har goda rutiner för att tillverka säker och rättmärkt mat. Kontrollen ska också ge effekt, genom att brister upptäcks och företagen rättar till bristerna.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med offentlig kontroll av livsmedelsverksamheter enligt livsmedelslagstiftning.

I arbetet ingår att planlägga och genomföra inspektioner/revisioner av livsmedelsanläggningar, registrera nya anläggningar samt utreda klagomål och matförgiftningar.

Dessutom ingår rådgivning till företagare och allmänhet samt annan ärendehantering relaterad till livsmedelslagstiftningen. Variationen på livsmedelverksamheternas art inom kommunen är stor vilket, utifrån sökandens kompetens och intresse, ger möjlighet till såväl specialisering som omväxling i arbetet.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör med livsmedelsprofil eller annan utbildning med livsmedelsinriktning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Du har goda kunskaper om livsmedelslagstiftningen, HACCP, livsmedelshygien, myndighetsutövning och tillsynsmetodik. Praktisk erfarenhet från att ha jobbat med offentlig livsmedelskontroll eller inom livsmedelsbranschen är meriterande.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha god kunskap om övrig lagstiftning som styr handläggningen inom kommunal verksamhet. Du har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Du känner engagemang inför arbetsuppgifterna och har en vilja att utveckla dig själv och dina arbetsuppgifter. Du bör ha lätt för att samarbeta, men även förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar både den enskilde och allmänheten bör du kunna kommunicera på ett pedagogiskt och sakligt sätt. Du bör i myndighetsrollen ha förmåga att skapa förtroende genom att ha ett korrekt och empatiskt bemötande och vara medveten om vikten av god service.

Körkort för bil är ett krav för tjänsten.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2018 02 19

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Kontaktpersoner

Sara Anselmby

Kansli-, bygg- och miljöchef

0640 161 06

sara.anselmby@krokom.se 

 

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel

0640 161 00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 19 timmar . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Livsmedelsinspektör