Östersunds kommun

Leg. Arbetsterapeut

Leg. Arbetsterapeut

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden måndag-fredag 08.00-17.00.

 

Ditt kontor kommer vara tillsammans med biståndshandläggarna på Solliden i Östersund, men du har hela Östersunds kommun som din arbetsplats. Projektet pågår under minst 1 år och arbetet kommer utvecklas och utvärderas. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i Östersunds kommun. Om projektet inte kommer förlängas eller övergå till permanent verksamhet efter det första året, erbjuds du placering på en befintlig tjänst i Östersunds kommun.

 

I Östersunds kommun arbetar vi enligt ett hälsofrämjande och rehabiliterande förhållningssätt, med ett tydligt mål, att de vi är till för ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Vi är för närvarande ca 20 arbetsterapeuter och 20 fysioterapeuter som arbetar inom hemsjukvård med hemtjänst och särskilt boende i Östersunds kommun. Vi kommer nu vidareutveckla ett projekt för att arbeta med tidiga rehabiliteringsinsatser. För det behöver vi under minst ett år förstärka med en arbetsterapeut och en fysioterapeut som tillsammans med biståndshandläggarna ska bedöma och erbjuda hälsofrämjande insatser. Målet är att fler medborgare kan leva självständiga liv och de medborgare som har behov av stöd ska erbjudas stöd som utformas för att frigöra och utveckla medborgarens egna resurser.

 

Är du driven och trygg i dig själv och tycker om att arbeta självständigt men i nära teamsamarbete hoppas vi att du vill bli vår nya kollega!

 

Vi erbjuder ett nytt och spännande uppdrag med stor variation i arbetet. Vi vill skapa bra samarbete och nytänkande med medborgarens perspektiv i fokus. Det finns mycket goda möjligheter till utveckling i yrkesrollen. Östersund är en hälsofrämjande kommun och vi har kul på jobbet! Bland annat erbjuds du också friskvårdspeng eller friskvårdstimme, årsarbetstid, semesterväxling med mera. Men vi får framförallt jobba med och för världens bästa kommunmedborgare!

 

Arbetsuppgifter

Målgruppen för insatserna är äldre medborgare som bor hemma och som ansöker om stöd i hemmet enligt socialtjänstlagen men som inte har behov av kommunal hemsjukvård enligt gällande hemsjukvårdsavtal.

 

Du kommer genomföra gemensamma besök hos medborgaren med biståndshandläggare och fungera som stöd i bedömningen om medborgarens behov kan tillgodoses på annat sätt än med beviljade biståndsinsatser såsom exempelvis genom rehabiliterande insatser/hjälpmedel/anpassningar. Om det är aktuellt så ingår också i arbetsuppgifterna att erbjuda medborgaren hjälpen/stödet i samarbete med hälsocentral och andra samarbetspartners. I samarbete med biståndshandläggare och hemtjänst kan du också vara behjälplig vid uppföljningar efter sjukhusvistelse.

 

Du har också en viktig roll i att utbilda och handleda anhöriga och personal ute i verksamheterna i ett rehabiliterande förhållningssätt. I uppdraget ingår också att fungera som samordnare för kommunens hälsoträffar samt vara stöd vid andra hälsofrämjande insatser exempelvis i samarbete med kommunens mötesplatser.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Gärna med erfarenhet från kommunal verksamhet. Körkort B erfordras.

 

Vi förutsätter engagemang och stort intresse av att arbeta med människor. Vi lägger stor vikt vid bemötande, samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarstagande. Teamarbetet är centralt och du förväntas vara drivande i utvecklingen av arbetssättet.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Intervjuer och rekrytering kan komma att påbörjas löpande under ansökningstiden så vänta inte! Vi ser fram emot att höra ifrån dig och berätta mer om vår arbetsplats!

 

Upplysningar

 

teamchef

Johanna Perez

063-14 44 18

Fysioterapeut

Jenny Olsson

070-592 85 19

facklig representant FSA

nås via ovan angiven chef

 

Sista ansökningsdag

2022-07-20

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 21 juni

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Leg. Arbetsterapeut