Östersunds kommun

Lärare till samisk integrering i Östersunds kommun

Visstidsanställning 75 %, tillträde höstterminen 2020 omgående alt. enl. överenskommelse - 2021-06-17

 

Östersunds kommun har mer än 5 600 personer anställda inom sju olika förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar tillsammans med ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Som lärare i Östersunds kommun arbetar du med våra yngre medborgare. Du stödjer dem i deras livslånga lärande, där alla elever ska nå så långt som möjligt för att nå en behörighet till gymnasiet. Vi arbetar aktivt med vårt systematiska kvalitetsarbete för att utveckla våra lärmiljöer och skapa en likvärdig skola för alla elever. Vi söker nu en lärare till den samiska integreringen åk fk-9.

 

Vill du vara en del av oss?

Som anställd i Östersunds kommun erbjuds du friskvårdsbidrag, rabatterade tjänster mot netto- och bruttolöneavdrag och en mängd andra rabatter i vår förmånsportal "Fördel Östersund". Där får du också tillgång till pensionstjänsten Lifeplan.

 

Läs mer om våra skolor på vår hemsida:

https://www.ostersund.se/barn-och-utbildning/grundskola-och-forskoleklass/grundskolor.html

 

Östersunds kommun är förvaltningsområde för den samiska kulturen och de samiska språken.

 

Arbetsuppgifter

Du leder och ansvarar för den samiskt integrerade undervisningen för elever som har samisk modersmålsundervisning i kommunens grundskolor.

Du som söker ska kunna förmedla och lära ut samiska språk och samisk kultur inom grundskoleverksamheten med inriktning på språk, SO och slöjd.

 

I undervisningen ska du hela tiden sträva efter att ge de samiska eleverna den ledning och stimulans som de behöver för att utvecklas i sin samiska identitet och i sitt kulturarv, och så långt som möjligt i enlighet med utbildningens mål.

Du samarbetar med undervisande lärare i respektive ämne där den samiska integreringen ska vara vägledande.

 

Kvalifikationer

Du har goda samiska språkkunskaper och väl förtrogen med samisk samhällsstruktur samt lärarutbildning med behörighet att undervisa i årskurs 1 - 9. Du ska ha god kännedom om hur dessa kunskaper kan kombineras med grundskolans styrdokument samt intresse för eleven och deras utveckling.

Du är bra på att dokumentera, analysera och följa upp och bidrar till underlag för betygsättning.

 

Som person önskar vi att du är:

-förtroendeingivande och stabil

-bra bemötande

-kreativ och flexibel

-nyfiken och positiv

-god samarbetsförmåga

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. På ansökningssidan framgår vilka skolor som har lediga tjänster just nu, där anger du även till vilken eller vilka skolor du söker.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

Kontaktperson        

Åsa Grahn

070-2523521          

 

Sista ansökningsdag

2020-08-16

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 juli

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare till samisk integrering i Östersunds kommun