Östersunds kommun

Lärare i fritidshem till Arnljotskolan

Tillsvidareanställning på heltid 100 % med månadslön.

Tillträde 15 augusti 2023

 

Som lärare i fritidshem i Östersunds kommun arbetar du med våra yngre medborgare. Du stödjer eleverna i deras livslånga lärande, där alla elever ska nå så långt som möjligt för att nå en behörighet till gymnasiet.

 

Östersunds kommun har mer än 5600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför går vi ständigt framåt, och vi gör det med hjärtat.

 

Arnljotskolan är en F-3 skola som ligger på Frösön i Östersund och har 200 elever.

Vi har en fin utemiljö nära Storsjön och Öneberget samt en konstgräsplan. Vi fokuserar på att alla elever ska nå sina kunskapsmål, känna sig trygga och ha god studiero. För att trivas hos oss behöver du vara en pedagog som tycker om att driva utveckling i samarbete med kollegor där du vill ta ansvar och bidra samt är lojal och följer våra gemensamma rutiner och förhållningssätt. Du vill vara en del av skolans utvecklingsarbete som sker kontinuerligt där vi tillsammans lär oss, delar med oss och inspirerar varandra. Vi har höga ambitioner inom utvecklingsarbete med ett strukturerat systematiskt kvalitetsarbete med gemensamma mål och arbetssätt. Vi värnar om samarbete och arbetar aktivt med kollegialt lärande.

 

Vi söker en lärare i fritidshem som är trygg i sin roll och uppdrag och som vill vara med och utveckla fritidshemmet. Du har alltid elevens bästa i fokus där ditt synsätt är att varje elev är unik med sina förutsättningar och behov.

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga fritidslärare ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter i fritidshemmet utifrån läroplanens mål. Under skoltid samverkar du med klasslärare och arbetar som resurs på klassnivå eller mot enskilda elever. Som lärare i fritidshemmet gör du stor skillnad för eleven. Du finns med hela dagen och får en helhetsbild hur eleven och klassen fungerar under skoltid och fritidshemstid. Det ger dig som pedagog fantastiska möjligheter att analysera elevens och klassens behov för att sedan göra aktiviteter som stärker eleven och klassen. Du genomför värdegrundslektioner, rastaktiviteter, aktiviteter inom skapande, rörelse, konflikthantering, lek och social gemenskap.

 

Om du är behörig att undervisa i ett ämne kan undervisning i aktuellt ämne ingå i dina arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog.

 

Du har goda kunskaper om fritidshemmets styrdokument.

Du har ett genuint intresse för elevers lärande och utveckling. Du planerar, genomför och följer upp verksamheten i fritidshemmet. Du analyserar din undervisning och arbetar med ständiga förbättringar för att möta upp alla elevers behov.

 

Du är flexibel och vågar prova nya arbetssätt. Du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer.

Du är en trygg och tydlig ledare som har förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av lärande, trygghet och studiero.

Du har hög social kompetens och arbetar för goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 

Du har god vana att arbeta med digitala verktyg.

Meriterande är om du har goda kunskaper och erfarenhet att arbeta med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar /NPF.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Nina Magnusson rektor 0730 584214

 

Fackliga representanter

Lärarförbundet Lena Nyman Persson 073?270 23 98

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Nina Magnusson

073-0584214

 

Sista ansökningsdag

2023-06-04

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem till Arnljotskolan