Östersunds kommun

Kultur- och konsthandläggare

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur och fritid. Kultur- och fritidsförvaltningen har också hand om kommunens anläggningar för idrott och fritid samt friluftslivsutveckling. Förvaltningen har cirka 180 medarbetare. Kultur- och fritidsnämndens kansli Kultur- och fritidsnämndens kansli jobbar för att alla kommuninnevånare och besökare kan ta del av kultur- och fritidsaktiviteter i hela kommunen. Vi har bland annat hand om stöd och bidrag till kulturföreningar och arrangörer. Vi ansvarar även för inköp och förvaltning av kommunens konstsamling samt konstnärlig gestaltning vid kommunens ny- och ombyggnationer genom enprocentsregeln. Våra verksamheter berikar livet för alla som bor och verkar i kommunen. Utbud och aktiviteter ska upplevas angelägna och präglas av kvalitet. Det är särskilt viktigt att barn och unga upplever att kultur- och fritidsaktiviteterna är tillgängliga, inkluderande och meningsfulla.

 

Du ingår i Kultur- och fritidsnämndens kansli och har ditt närmaste samarbete med vår kultursamordnare och vår konstsamordnare. Du kommer även att samverka med andra enheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen som Kulturskolan, Bibliotek och Fritidsgårdar. Vi har tillsammans ett uppdrag att arbeta för att nå ut till alla medborgare samt nå nya målgrupper.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Arbetsuppgifter

På enheten arbetar vi som ett team, där ni tre medarbetare inom kulturområdet kommer att arbeta i nära samarbete kring alla frågor som berör kultur och konst. Din huvuduppgift inom kulturområdet är att handlägga ärenden till Kultur- och fritidsnämnden, handlägga olika former av stöd, samverka med olika aktörer för att bidra till utveckling och att omvärldsbevaka inom ansvarsområdet.

 

Du har dialog med kulturaktörer och branschorganisationer inom ansvarsområdet samt kontakter med regionala och statliga myndigheter. Du har en utåtriktad roll med många kontaktytor såväl internt som externt. Du är representant i både kommunala och regionala samverkansgrupper som berör målgruppen och där din kompetens är viktig.

 

Inom konstområdet kommer du främst att arbeta med konstnärliga gestaltningar vid ny- och ombyggnationer genom enprocentsregeln, vilket innebär moment som projektledning, upphandling, avtal, konstnärlig rådgivning mm. Arbetet innebär att du parallellt projektleder flera konstprojekt i olika faser. I det tidiga skedet identifierar du platser för konst och arbetar nära arkitekt, byggprojekt och verksamhet. Du skapar samrådsgrupper, planerar och leder urvalsprocesser. Under projektets gång för du dialog med konstnärer, samrådsgrupp och verksamhetsrepresentanter. Rollen innebär ett budgetansvar. Du kommer även tillsammans med vår konstsamordnare arbeta med inköp och förvaltning av kommunens konst.

 

Några exempel på arbetsuppgifter:

· Tar fram beslutsunderlag och handlägger ärenden till Kultur- och fritidsnämnden.

· Genomför utredningar inom området.

· Handlägger ekonomiskt stöd utifrån nämndens riktlinjer och prioriteringar.

· Har en löpande bevakning av kulturutbudet inom ditt ansvarsområde.

· Har en konsultativ och uppföljande dialog med kommunens kulturaktörer.

· Gör analyser av utvecklingen inom ansvarsområdet.

· Projektledning inom konstsektorn

· Arbete med att förvalta och utveckla kommunens konstsamling

 

Kvalifikationer

· Akademisk utbildning inom samhälle/kultur/konst eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig

· Minst några års aktuell erfarenhet av arbete inom ansvarsområdet

· Väl insatt i frågor som rör konstnärlig produktion och kulturarrangemang

· Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

· God administrativ förmåga och hög IT-mognad

 

Meriterande om du har

· Arbetat som handläggare

· Har kunskap och erfarenhet om samtidskonst, konstnärliga material och tekniker

· Erfarenhet av projektledning

· Arbetat inom politiskt styrd organisation

· Insikt om kulturpolitik ur ett kommunalt perspektiv

· Aktuellt nätverk inom kulturområdet

 

Din personlighet och ditt arbetssätt

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt vilket kräver såväl god samarbetsförmåga som god kommunikativ förmåga. Du har gott omdöme, är lyhörd, samarbetsinriktad och bekväm med att både arbeta nära dina kollegor och att arbeta självständigt. Vidare krävs att du:

 

· tar eget ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt

· har god planerings- och organiseringsförmåga

· du är strukturerad och duktig på att driva projekt

· är bra på att bygga relationer och förtroende

· är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete

 

För tjänsten krävs att du innehar B-körkort då besök hos kulturföreningana är en del av arbetsuppgiften samt att hämta och lämna konstverk runt om i kommunens lokaler.

 

Viss tjänstgöring kvällstid och helg kan förekomma.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2023-03-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 20 februari

Kategorier : Konst & Kultur & Musik Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kultur- och konsthandläggare