Östersunds kommun

Kommunikatör till Avfall VA

Teknisk förvaltning, Östersunds kommun söker

 

Kommunikatör till Avfall VA

 

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Avfall VA är en trivsam arbetsplats inom teknisk förvaltning med cirka 120 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall, vatten och avlopp (VA) och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, vatten- och avloppsledningsnät, laboratorium, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera. En av våra medarbetare på Strategienheten ska gå på föräldraledighet i höst och vi behöver därför hitta en vikarie.

 

Enheten Strategi är en enhet som har sitt fokus på utredningar, framtidsfrågor och investeringar för att utveckla Avfalls- och VA-området i kommunen. Vi jobbar även nära driftenheterna och stöttar den dagliga driften. Vi söker drivna personer med en vilja att vara med och bygga framtidens VA- och avfallshantering i Östersund.

 

Vikariat på heltid i minst 12 månader med tillträde från och med 1:a september.

 

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör från Avfall VA kommer du att arbeta uteslutande med frågor kring avfall, vatten och avlopp. Du jobbar nära den dagliga driften och kommunicerar allt från akuta vattenläckor till stora utvecklingsprojekt som kommer att pågå i flera år.

 

Rollen kommer att innebära arbetsuppgifter som:

- Driva Avfall VA Östersunds sociala mediekonton samt bevaka annan social media och nyhetsmedia

 

- Skriva och publicera interna och externa nyheter på intranätet och Östersunds kommuns hemsida, www.ostersund.se

 

- Uppdatera och utveckla Avfall VA's information på www.ostersund.se

- Både stötta och ansvara för kommunikationen i akuta situationer och olika projekt

 

- Skapa annonser, skyltar, affischer, filmer, inlägg till sociala medier och annan information som behöver nå medborgarna på olika sätt

 

- Representera Avfall VA på både interna och externa mässor och event

- Svara på frågor från press, skolor och övriga medborgare

- Ta emot studiebesök samt hålla utbildningar, både internt och externt

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad kommunikatör eller har annan erfarenhet av att arbeta inom kommunikation. Miljöintresse är ett plus.

 

B-körkort är ett krav. Då en del av tjänsten innebär att hålla i studiebesök och föredrag på skolor och föreningar både dagtid och kvällstid behöver man ha goda möjligheter att kunna förflytta sig med bil.

 

Som person är du engagerad och ansvarstagande, du kan själv planera och strukturera ditt arbete för att genomföra dina uppdrag. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan kommunicera på alla nivåer. Du är kreativ och utåtriktad och vill bidra till att vi har en hållbar och effektiv hantering av vårt Avfalls- och VA-system.

 

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Kunskaper inom Adobes program In-Design och Photoshop är meriterande.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid en eventuell intervju.

 

Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Erik Larsson

063-14 30 00

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-11

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kommunikatör till Avfall VA