Östersunds kommun

IT-säkerhetshandläggare med inriktning mot informationssäkerhet

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag närmare 40 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

IT-enheten består av fyra grupperingar, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt på ett säkert sätt.

Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll.


Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetshandläggare kommer du att ansvara för övergripande frågor inom IT-säkerhet. I rollen ingår det att säkerställa att arbetet, både i de nuvarande systemen och miljöer vi har, samt framtida strategier och aktiviteter vi arbetar med blir säkra.

I arbetet ingår att utveckla processer och rutiner för IT-säkerhet både inom IT-Enheten och övriga verksamheter inom kommunen.

Du kommer att arbeta med kravställning, granskning och kvalitetssäkring av IT-lösningar, göra risk och sårbarhetsanalyser.

Du kommer också att ta fram utbildningar i IT-säkerhetsfrågor för våra användare och kollegor.

Du kommer att arbeta nära informationssäkerhetsansvarig och tillsammans med andra berörda roller inom kommunen.

Du kommer att arbeta med att skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.


Kvalifikationer
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initiativ, är självgående i ditt arbetssätt och sätter igång aktiviteter för att uppnå mål. Du har lätt för att samarbeta med andra människor, du är engagerad och förtroendeingivande samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar också ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du har en pedagogisk förmåga att föra ut budskap och förståelse för IT-säkerhetsfrågor.

Du får gärna ha erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt IT-säkerhetsarbete för stora eller medelstora organisationer sedan tidigare.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

Stor vikt kommer att läggas vid balansen mellan färdighet, yrkeserfarenhet och personlighet.

Vi söker dig som har erfarenhet inom:

· Projektledning

· Förståelse av processkartläggning/processer gärna ITIL

· Kunskaper om relevanta standarder inom informationssäkerhet, som t.ex. SS-ISO/IEC 27000-serien.

Då tjänsten är säkerhetsklassad enligt Säkerhetsskyddslagen kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att göras innan beslut om anställning.

B körkort erfodras.


Upplysningar
områdeschef
Marie Fryklöf
063-14 49 10

teamchef
Anneli Lagerström
063-14 36 88

facklig representant Vision
Ingeborg Palm
063-14 43 85

facklig representant Sveriges Ingenjörer
Maria Stenhammar
063-14 06 84

Sista ansökningsdag
2020-09-27Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 augusti

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Projektledning Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb IT-säkerhetshandläggare med inriktning mot informationssäkerhet