Östersunds kommun

Ingenjörer och strateg till Strategienheten inom Avfall VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Avfall VA är en trivsam arbetsplats inom teknisk förvaltning med cirka 110 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Avfall VA omfattar 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, 1 avfallsanläggning, laboratorium, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 106 mil ledningar. Avfall VA är i ett expansivt skede och söker därför flera personer till enheten för Strategi.

 

Enheten Strategi är en enhet som har sitt fokus på utredningar, framtidsfrågor och investeringar för att utveckla VA-nätet i kommunen. Vi jobbar även nära driftenheterna och stöttar den dagliga driften. Vi söker drivna personer med en vilja att vara med och bygga framtidens VA i Östersund.

 

Arbetsuppgifter

Till enheten söker vi minst fyra personer, tre utredningsingenjörer och en strateg.

 

Som utredningsingenjör kommer du att arbeta strategiskt med utredningar, kapacitetsfrågor, dimensionering, riktlinjer och strategier för framtiden inom avfallsområdet, dag-, spill- eller dricksvattenområdet.

 

Som VA-strateg kommer du arbeta med både strategiska frågor och planeringsfrågor för hela VA-verksamheten men främst för ledningsnäten. Till exempel utbyggnadsplan, verksamhetsområden, va-juridik, va-taxa, detaljplane- och översiktlig planering ur va-perspektivet, remisshantering och projektledning av mindre projekt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst högskoleingenjör med relevant inriktning inom VA eller likvärdig kompetens.

 

Som person är du engagerad och ansvarstagande, du kan själv planera och strukturera ditt arbete för att genomföra dina uppdrag. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan kommunicera på alla nivåer. Du är en problemlösare och vill bidra till att vi har en hållbar och effektiv hantering av vårt VA-system.

 

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

B-körkort är ett krav.

 

Befattningarna är säkerhetsklassade. Det betyder att innan du anställs vid Östersunds kommun kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Är det något område som är särskilt intressant får du gärna lyfta det i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid en eventuell intervju.

 

Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Erik Larsson

063-14 43 61

facklig representant Sveriges Arkitekter

Matz Hasselbom

063-14 33 17

 

Sista ansökningsdag

2023-04-23

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 23 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Ingenjörer och strateg till Strategienheten inom Avfall VA