Östersunds kommun

Huspoolare Trollåsens förskola

Vikariat från 2023-10-01 på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

 

Östersund är staden i Jämtland, med den unika kombinationen av stadens puls och närheten till fjällen. Här är det aldrig långt till jobb, vänner och skola och du behöver inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner lätt med både och. Vi har ett universitet, innovativa företag och forskningsprojekt som gör internationella avtryck. Vi har också ett prisbelönt mathantverk, konst i världsklass, internationella idrottsevenemang, en levande landsbygd och mycket mer. Välkommen!

 

Välkommen till Trollåsens förskola!

 

I Fåker, 3,5 mil sydväst om Östersund, ligger Trollåsens förskola. I en framåtsträvande och levande byggd under tillväxt. Under de senaste åren har inflyttningen och barnantalet ökat. Nu arbetar vi för fullt med att utveckla och förbättra vår verksamhet för att kunna ta emot fler barn, och då behöver vi dig!

 

Trollåsens förskola består av 2 avdelningar med sammanlagt 35 barn och 6 pedagoger. Vi har åldersindelade avdelningar Stubben 1-3 åringar och Stenen 3-5 åringar. Vi har ett nära samarbete i huset och det innebär att både barn och pedagoger kan röra sig mellan avdelningarna. Vi ser att alla barn är allas barn.

 

Arbetsuppgifter

Som huspoolare så arbetar du som en vikarie i huset. Det innebär att du ska vara flexibel och kommer att arbeta på båda avdelningarna då du i första hand ska täcka upp för frånvarande personal. Om alla är på plats på förskolan så hjälper du till med praktiska göromål som tex duka, torka bord mm samt att stötta upp i barngruppen.

 

Förskolorna utvecklas hela tiden vilket ger fantastiska möjligheter att sätta vår prägel på verksamheten.

 

Vi är ett härligt gäng, med mycket glädje och gemenskap. Vi gillar att samarbeta, har mycket drivkraft och engagemang, vilket är toppen nu när utveckling pågår.

 

Vi utgår från att alla barn kan och vill och att de får vara i ett sammanhang där de får möjlighet att använda och utveckla sin kompetens. Förskolans lärmiljöer är viktiga, de är föränderliga och öppna och bidrar till en lustfylld och utmanande utbildning.

 

Du förväntas utveckla förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi jobbar med en reflekterande kultur och värnar det kollegiala lärande samt strävar efter ett nära samarbete mellan pedagogerna på hela förskolan.

 

I vår undervisning medverkar alla till att främja barns utveckling och lärande. Förskolan ska vara en levande social gemenskap som ger trygghet samt vilja och lust att lära. Barn skapar sammanhang och mening utifrån sina erfarenheter och sätt att tänka. Därför ska de i förskolan möta respekt för sin person och sitt sätt att tänka och förstå sin omvärld. Alla som arbetar i förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. De ska uppmuntra barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse. Utbildningen i förskolan ska planeras och genomföras på ett sådant sätt så att den främjar barnens utveckling, hälsa och välbefinnande.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du är utbildad barnskötare.

Engagerad, flexibel, självgående och kan se vart du behövs.

 

Du är en kreativ, aktiv, närvarande och medforskande pedagog som har både vilja, lust och förmåga att lyssna på, inspirera och utmana barnen.

 

Du har även en förmåga och ett mod att ta eget ansvar samt att se möjligheter. Har god samarbetsförmåga och vågar utmana dig själv och dina kollegor i arbetet med barnen.

 

Då det är begränsat med kollektivtrafik så ser vi gärna att du har tillgång till körkort och bil.

 

Intervjuer sker löpande.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Magdalena Norrby

063-14 47 89

facklig representant Sveriges lärare

Mariana José De Andrade Balreira

072-555 35 63

 

Sista ansökningsdag

2023-09-27

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 18 september

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Huspoolare Trollåsens förskola