Östersunds kommun

Handläggare inom LSS till Myndighetsenheten

Myndighetsenheten söker en LSS-handläggare med inriktning mot barn. Tillsvidare på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

 

Myndighetsenheten svarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande insatser för personer med funktionsnedsättning och för äldre.

 

Team LSS består av sju LSS-handläggare, varav två handläggare ansvarar för barn och ungdomar mellan 0-18/21 år och fem LSS-handläggare för vuxna från 18 år och uppåt. Du kommer att arbeta i en grupp med engagerade handläggare och en närvarande chef.

 

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som LSS-handläggare för barn träffar du barn och dess familjer med olika funktionsnedsättningar och förmågor med fokus på barnet bästa. Ditt jobb är att utreda, bedöma och följa upp behov och insatser utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vara en stödjande funktion för de vi är till för och för deras närstående. Ge service och information.

 

Kvalifikationer

Socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som prövas likvärdig. Erfarenhet och kunskap om myndighetsutövning och regelverk inom socialtjänsten. Förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

 

Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet vilket innebär att du har ett professionellt bemötande och förhållningssätt. Arbetet innebär att skapa och upprätthålla en förtroendefull relation med den enskilde, anhöriga, familj eller företrädare. I tjänsten krävs att du har god samarbetsförmåga då tjänsten kräver när samarbete med samverkanspartner.

 

Tjänsten som LSS-handläggare för barn är relativt ny, du kommer få vara med och utforma tjänsten och hur samverkan sker tillsammans med våra utföraren, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen och övriga samverkanspartners.

 

Vi söker dig som har ett varmt intresse för arbete med människor, positiv grundsyn och god samarbetsförmåga samt är ansvarskännande.

 

Vi har krav på körkort.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg och intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Välkommen med din ansökan redan nu, vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.

 

Upplysningar

 

Teamchef

Camilla Elamari

063-14 35 94

facklig representant Akademikerförbundet SSR

nås via ovan chef

 

Sista ansökningsdag

2022-11-30

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 7 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 november

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Handläggare inom LSS till Myndighetsenheten